СЪБИТИЯ > Новини
Иво Христов: Спасението на България трябва да е резултат от усилията на всички българи

07 декември 2017

„Спасението на България трябва да е продукт на всички българи“. Това заяви на среща с граждани в община „Красна поляна“ проф. Иво Христов – народен представител от парламентарната група „БСП за България“. Събитието бе организирано от Районния съвет на БСП. В срещата участва и народният представител Александър Симов.

Според проф. Христов 2018 година в много отношения ще бъде водоразделна за Европа и света. „Много е важно накъде ще тръгне Европейският съюз, не само по отношение на това какъв тип интеграция ще покаже и къде е България в тази интеграция, но и какъв тип кохезионна политика ще води занапред. На базата на всичко това е важно какъв тип икономика ще създаваме в България. Ще я има ли АЕЦ „Белене“, при каква формула и с какви инвеститори?“.

„Смятам, че народите, които не искат да потъват, се борят. За съжаление ние, българите, не направихме нищо този процес да бъде спрян: два милиона и половина българи – цветът на нацията, напуснаха България; обезлюдяването на цели райони е факт; в България вече е налице демографска катастрофа. При тази ситуация големият въпрос е ще я има ли България и как да бъде спасена? Спасението на България трябва да е продукт на всички българи, категоричен бе депутатът.

 

 

Вашият коментар