АНАЛИЗИ > КОМЕНТАРИ
Андрей Пантев – една ренесансово разкрепостена и талантлива личност

Иван Гранитски - 26 март 2018

Един от най-ярките интелектуалци в съвременна България без съмнение е проф. Андрей Пантев. Автор на десетки монографии, книги и безброй статии и интервюта, той облъчва публичното пространство с неподражаемия си артистизъм, с научната дълбочина на разсъжденията и с проникновението на историческите си паралели и анализи.

За издателство „Захарий Стоянов“ е висока чест, че през последните години е издало няколко негови ярки книги, а лично за мен е радост, че провидението ме сприятели с тази ренесансово разкрепостена и талантлива личност.

Да живей проф. Андрей Пантев, или както би казал Андре Мороа, „другото име на отечественото достойнство и историческата чест“!

Иван Гранитски е журналист, поет, редактор, критик, публицист, издател и обществен деец. Автор е на над 25 книги поезия, критика и публицистика. От 1997 г. ръководи създаденото от него  издателство „Захарий Стоянов“, което има вече над 2000 заглавия в общ тираж над три милиона екземпляра. В това число са върхови творби на българската литературна класика, както и нови оригинални книги на…

Вашият коментар