АНАЛИЗИ > КОМЕНТАРИ
Заменят българската азбука с латиница

01 април 2018

От 2020 г. българската азбука се заменя с латиницата. Според добре осведомени източници, принадлежащи към евроатлантическите ценности, от 2020 г. българската азбука ще бъде заменена от латиницата. Агентът, донесъл до нашето знание информацията, има кодово име „РодолюбеZ“, и е вербуван от старшина Цб. Цвб. (поради секретността на информацията не можем да публикуваме пълното име, а само абревиатурата, но редакцията разполага с данните – височина, килограми, гръдна обиколка и други).

За да не бъдат организирани протести от недемократичните сили, се предвижда замяната да става плавно – ежемесечно (януари – А с А; февруари – Б с B; март – В с C; и т.н.) – до пълно изчерпване на азбуката.

Естествено, първи възприеха възторжено промяната джендър организациите, които отдавна настояваха поне за смесена система: „латикирилица“. Но и тази промяна е оценена като „стъпка в правилната посока“ от г-н Мария Минзухар – лидер на десноцентристкото джендър движение.

Естествено, 24-ти май ще бъде обявен за национален празник на Освобождението от присъствието на българската азбука. Елементарно, драги ми Уотсън!

 

Разкрил намеренията на евроатлантическите демократични сили: агент Боян Дуранкев

Вашият коментар