АНАЛИЗИ > ИНТЕРВЮТА
Проф. Л. Георгиев: Срещата ЕС – Западни Балкани нито е историческа, нито ще има последствия от нея

Людмил Георгиев - 22 май 2018

Срещата Европейски съюз – Западни Балкани нито е историческа, нито ще има някакви последствия от нея. Това заяви в предаването „Нещо повече“  на БНР политическият психолог проф. Людмил Георгиев.

„Това, че тези 6 държави няма да бъдат приети в ЕС, стана ясно и на децата от детската градина. За какъв успех, за каква историческа среща говорим. Това е поредното европейско лицемерие, което ние тъкмо заради собствения си провинциализъм не искаме да провидим“.

Проф. Георгиев се надява да има размразяване на отношенията между България и Русия. Според него няма нищо лошо в това да има втора атомна електроцентрала и газов хъб. По думите му освен всичко друго, това е и въпрос на национален интерес и сигурност.

„Няма кой да атакува държава, която има две атомни централи“.

Проф. Людмил Георгиев коментира и публикуваните преди дни от Таско Ерменков твърдения, че водата в София е отровна, които впоследствие бяха опровергани: “Това да е тероризъм – едва ли, но нека изчакаме прокуратурата да каже. Уважавам безкрайно много Таско Ерменков заради неговата откровеност и неговия хъс. Малко са такива депутати в сегашния парламент“.

Проф. Георгиев посочи, че обществото е болно: „Отчуждението от нормалното човешко общуване, пристрастяването към социалните мрежи. Това за българина е страхотно – вместо да политиканства в кръчмата, той го прави в социалните мрежи“.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Източник - БНР, програма "Хоризонт", "Нещо повече"
Людмил Георгиев е роден на 23 юли 1960 г. в гр. Трън, Пернишка област. През 1985 г. завършва СУ "Св. Климент Охридски" с първа специалност психология и втора специалност философия. От 1988 г. е редовен асистент в СУ. През 1990 г. става доктор по социология, а през 1999 г. - доктор на психологическите науки. От 2000 г. е професор по…

Вашият коментар