АНАЛИЗИ > КОМЕНТАРИ
Венецуела – тест за кандидати за бъдещи евродепутати

Дора Чичкова - 31 януари 2019

„Загриженият“ Eвропарламент обсъжда ситуацията във Венецуела не в полупразна, а направо в ПРАЗНА зала. Чуйте ги как безсрамно се опитват да легитимират държавен преврат:

http://www.europarl.europa.eu/plenary/es/vod.html?mode=chapter&vodLanguage=ES&vodId=1548870378771#

Представителят на ЕНП е направо трогателен: „САЩ признаха Гуайдо, а ние какво чакаме?!“

Социалиста жив да го ожалиш, такъв политически ишиас го мъчи, че не може да си намери удобна поза горкият: ЕС не може да играе ролята на САЩ… Социализмът е свобода…Боже опази, да не се стигне до военна намеса… Дайте така някак си по-заобиколно да го признаем Гуайдо – мирно и с преговори…

Португалският евродепутат Пимента Лопес осъжда опита за преврат във Венецуела

Да не се занимаваме с тази страна, предлага португалският комунист Пимента Лопес с очеизваден аргумент: „Във Венецуела се прави опит да се легитимира държавен преврат, повлиян от Америка, с тяхна марионетка. След Хондурас се посяга на Венецуела, защото тя не се поддава. Това е непрекъснат опит за вмешателство в нейната икономика. САЩ са опасни за тази страна, има опасност и от военна намеса, тези страни могат да бъдат отклонени от пътя на мира и свободата“.

„Осъждаме опитите за поставяне на марионетка чрез държавен преврат. Не чухме някой да се оплаква от нашествието на американците, що за политика е това? ЕС използва заплашителен език и приема политиката на свършения факт“ – успява да каже гръцки депутат от левицата в отпуснатата му една минута.

„Не обичам Мадуро, но или сме за правова държава или за държавен преврат. Гуайдо е нелегитимен. Това политически непознато лице в името на мита, че го подкрепят, иска да стане президент“, казва френски депутат от групата „Европа на нациите и свободата“.

Май много изненадани ще има на изборите през май!

Впрочем номинациите за нови евродепутати започват съвсем скоро. И случващото се с Венецуела е много ясен тест за действителното отношение към ценностите, в които мераклиите за Страсбург ще побързат да се закълнат.

Да ги подложим на този тест!