АНАЛИЗИ > ИНТЕРВЮТА
Кольо Парамов: За 30 години от България са изнесени 70 млрд. долара, потънали в офшорки

Кольо Парамов - 05 март 2019
Кольо Парамов
Кольо Парамов

За изминалите 30 години от България са изнесени 70 милиарда долара, които са потънали в офшорни фирми. Това твърди финансовият анализатор Кольо Парамов. Заедно с експерта по етническите въпроси Мирослав Попов той постави реторичния въпрос „Къде отиваш, Европа“ в навечерието на предстоящите евроизбори. Двамата участваха в конференция на тема „Евроизбори 2019: Quo vadis Европа?“.

Във времената на преход са присвоени 24,5 млрд. долара, подчерта Парамов.

„Най-много пари се изнесе по време на мандата на Станишев. В България е имало достатъчно пари като резерв и оборот“.

Финансовият анализатор очерта претърпените загуби за страната в мандата на Иван Костов, от брейди облигациите, от БТК, от Булгартабак, от ДЗИ, от КТБ.

Според Кольо Парамов страната ни е изтикана в периферията.

Мирослав Попов призова да се преразгледа отношението ни към глобалното и националното виждане на Европа:

„Или оценяваш значението на националната държава. Ако не го оценяваш, тогава отиваш при ултраглобалистите, които казват – за какво са ни всичките тия държави, флагове, столици, химни, национална идентичност“.

Репортаж по темата можете да чуете в звуковия файл.

Източник - БНР, Хоризонт,„12+3“
Кольо Парамов
Кольо Парамов е финансист и политик. Роден  е на 2 август 1954 г. Завършва средното си образование в търговската гимназия в гр. Стара Загора, а висшето – в СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Икономическа география“, с втора специалност „Философия“. В периода 1989–1991 г. завършва пълен преквалификационен курс по Международни икономически…