АНАЛИЗИ > КОМЕНТАРИ
Накажете жертвите!

Даниела Пенкова - 19 март 2019

Ако се чудите защо миналата седмица медиите гръмнаха за „голямото разкритие“ на прокуратурата за „престъпни схеми за издаване на фалшиви пенсии“, ето коя е истинската причина.

Започва масовото орязване на пенсиите на хората, като спират да им зачитат годините с най-високите трудови доходи. Обаче целта на реформата била „да се спрат измамите с пенсионни документи“. За пореден път държавата взима от най-бедните, вместо от богатите. Това е логиката на дясното правителство, претъпкано с „европейци“ и „патриоти“.

Да обобщим: чуете ли, че Прокуратурата е направила някой голям „удар“ и е разкрила някакво „източване на държавата“, очаквайте същия фонд, който уж се източва, да ОРЕЖЕ правата на нуждаещите се. Така стана и с ТЕЛК-овете. Докато ни заливаха с фалшиви новини за фалшиви ТЕЛК-ове, уж разкрити от прокуратурата, всъщност орязаха ТЕЛК-овете на огромен процент инвалиди като спряха да им зачитат съпътстващите болести, а само основната.

Направо ме е страх да мисля какво ще е следващото „голямо престъпление за източване на държавата“, което Прокуратурата ще разкрие. След пенсиите и инвалидите, ред е да резнат и здравеопазването. Ще вземат да уличат някого в източване на Здравната каса (такива да искаш), а после ще отнемат я денталната помощ, я лечението на онкоболните. Защото така се борят престъпленията в тази държава – наказват се не извършителите, а жертвите им.

А ето и мнението на държавата:

https://news.bg/society/noi-otseche-novata-formula-za-izchislyavane-na-pensiite-e-spravedliva.html?fbclid=IwAR0HZjJ9qKydUqiGgDnfaYUVMQ85bjiw08KLyVfvz4zeWtvH5I14EuFIX3Y

 

Даниела Пенкова е родена през 1975 г. в гр. София. Завършва Икономическо развитие, социално и здравно международно сътрудничество и управление на конфликти във Флорентинския университет. От 1993 г.  живее в Италия, а през 2015 г. се връща в България. Автор на статии на икономическа тематика в български и международни медии.…