АНАЛИЗИ > КОМЕНТАРИ
Наистина ли подобен дискриминационен документ е мярка, която би помогнала за неразпространение на вирус?

Мариана Христова - 21 октомври 2021

 

Уважаеми сдобили се със Зелен сертификат на основание преболедувал, какво ще правите след 6 месеца, когато вече няма да сте в това качество?

Уважаеми ваксинирани, какво ще правите след 1 година, когато няма да сте в това качество?

Уважаеми тествани, колко време ще сте способни да заплащате тестове, които ви дават право да се движите, работите, учите, когато те вече няма да са безплатни, така както стана във всички други държави?

Наистина ли някой си въобразява, че подобен дискриминационен документ е някаква мярка, която би помогнала за неразпространение на вирус? Ами нали е безспорно, че ваксинираните се заразяват, боледуват и пренасят вируса; тестът ви отчита единствено моментно състояние и само след 2 часа вече може да е положителен, а все още има лекари, които твърдят, че преболедувалите могат да се разболеят повторно?

Е какъв е смисълът от подобен документ тогава и на какво основание се издава? Кого и от какво пази по-точно? Ами хилядите хора, които изкараха заболяването къде безсимптомно, къде просто в къщи, те на какво основание са ограничени, при положение, че не биха могли да си извадят подобно безумие, а реално са най-безопасни за околните към момента? Какво ще ядем всички ние само след месец и не гледат ли англичаните този филм с празни рафтове, непреработени храни и необрана продукция, в резултат от недобре обмислени правителствени мерки, без значение по какъв повод взети те? Изправени сме пред лицето на най-голямата икономическа криза, която сме виждали от години, по-голяма от тази през 2008 и вие си въобразявате, че можем да понесем и допълнителен, неоснователен и неефективен медицински терор, ограничаващ правото на труд, образование, придвижване, здравеопазване и каквото се сетите още, точно сега?!

Сериозно ли мислите, че служебно правителство, неспособно да вземе решение за проста забрана на износа на ток, която поне би омекотила тежкия икономически удар, който ще ни се стовари на главите до месец -два и заплашва да срине до основи цялата ни икономика, за способно да предложи разумно решение за овладяване на ковидкриза?!

Наистина ли мислите, че това засяга единствено вас и спасение поединично е възможно, а отлагане във времето е решение? Възможно ли е мотивът “ ама така правят един куп други държави“ да е мотив наистина? Ами той и Хитлер едно време е бил подкрепян от доста държави, смятате ли, че е бил прав?

И в края, като казах Хитлер, се сетих за един чудесен пример, дано проумеете, че ако приемете въвеждането на Зеления паспорт, нататък просто няма нещо, което да не можете да приемете, дори концентрационни лагери и газови камери …

През 1933 г. Адолф Хитлер решава да въведе тъй наречения ′′ Der Ahnenpaß ′′ или ′′ генеалогически паспорт „, който потвърждава, че собственикът му е от арийски произход.
С него се разрешава достъп до музеи, обществени сгради, театри, училища и работно място.
Просто история, без намеци….

 

Източник - Фейсбук