АНАЛИЗИ > КОМЕНТАРИ
Ужасно обидното е, че липсата на всякакво достойнство се назовава „достойнство“

Юрий Борисов - 19 декември 2021
Новината на Der Spiegel, че генерал Тод Уолтърс, главнокомандващ на войските на НАТО в Европа, предлага Алиансът да установи военно присъствие в България и Румъния, мога да посрещна само с безсилие. Няма сила в България, която да спре САЩ да правят това в България, което поискат. Ако поискат база тук, ще я имат; ако поискат ядрени ракети тук, ще ги имат. Ако кажат да се хвърлим в бой, за да превземаме Крим, ще се хвърлим. Тази готовност, добре изградена, а може би и добре мотивирана, при всички парламентарни сили с едно изключение, е очевидна. И тази безотказна услужливост, тази безпрекословна подчиненост, е маскирана под името „достойно членство“ на България в НАТО. Ужасно обидното е, че липсата на всякакво достойнство се назовава „достойнство“. Защо генерал Уолтърс не предложи на Турция засилено военно присъствие на НАТО?
Политическият парадокс остава – по-голямата част от българите сме против нашето оръжие да бъде насочено към Русия, така както почти всички политици на България им е все тая към кого ще бъде насочено това оръжие. Това е положението. Обида и безсилие.
Източник - Фейсбук
Секретар на Клуб "24 май" Юрий Митков Борисов е доктор по философия. Роден на 12 август 1956 г. Средното си образование завършва във Френската езикова гимназия „Ромен Ролан“  гр. Стара Загора, а висшето - в СУ „Св. Климент Охридски “. В периода 1980 - 1983 е учител по морал и…