АНАЛИЗИ > КОМЕНТАРИ
Само с Гьобелс не става!

Юрий Борисов - 21 февруари 2022

Резултатите от анкетата на Нова с въпроса „На кого вярвате в конфликта НАТО-Русия?“ са ужасни. На НАТО вярвали само 15%, а на Русия – цели 60%. И то при впрягането на цялата пропагандна машина – и държавна, и частна. Толкова пари потроши „Америка за България“ по разни идеологически ястреби и бройлери, толкова антируски информации, коментари, анализи и цели книги се изсипаха в замаяното ни от атлантическа страст публично пространство, че направо ме е яд. Некадърници! Ма вижте умната пропаганда по света как работи, бе! Ето няколко съвета от човек, който цял живот се е занимавал с пропаганда:

1. Правете се на обективни – давайте заедно с „боя до дупка“ по Русия и малко факти, които обясняват руската логика – не е достатъчно да внушавате, че руснаците просто са кръвожадни, а Путин – луд човекоядец, не е убедително.

2. Не правете прогнози по този глупав начин – нали като разбере Путин, че знаят, че ще напада Украйна на 16 февруари, ще смени датата! После, какво, нови дати ли да пробутваме? Ми пак ще я смени!

3. Престанете с тези убийствено алогични „факти“ – лошите от Донбас били нападнали децата на лошите в Донбас!

4. Като внушавате, че сме за дипломация, направете някои малки отстъпчици, защото няма ли малко уважение към другия и мъничко  компромис, няма и дипломация!

5. Към политиците – не се стремете да сте верни толкова  явно, толкова натрапчиво, толкова подмазвачески – това винаги буди подозрение в някакви тънки лични сметчици.

И последно. Махнете я тази външна министърка – антипропагада прави! Толкова заспало, наизустено, клиширано и неубедително говори, че човек направо да хареса обратната позиция

* * *

P.S. Анкетата вече е свалена от сайта на НОВА TV.

Секретар на Клуб "24 май" Юрий Митков Борисов е доктор по философия. Роден на 12 август 1956 г. Средното си образование завършва във Френската езикова гимназия „Ромен Ролан“  гр. Стара Загора, а висшето - в СУ „Св. Климент Охридски “. В периода 1980 - 1983 е учител по морал и…