АНАЛИЗИ > КОМЕНТАРИ
Русия ще събере от Запада толкова, колкото са й замразили!

Юрий Борисов - 20 май 2022

Колективният Запад наложи санкции на Русия, за да я лиши от финансов ресурс, да смаже икономиката й, да нанесе съкрушителен удар върху стандарта й. Ето няколко факта, които показват как САЩ и Европа „постигат“ целите си:

Преди началото на войната, т.е. до 24.02.22 Русия изнася 3,06 милиона барела петрол на ден с танкери. От 25 февруари 2022 г. до началото на май износът нараства до 3,38 милиона барела на ден. Износът на руски петрол с танкери СЕ Е УВЕЛИЧИЛ с почти 10%! И при положение, че цената на самия петрол се е увеличила няколко пъти! За четири месеца на тази година (където два месеца март и април са военни) излишъкът по търговската сметка на Русия възлиза на повече от 100 милиарда. За цялата последна 2021 година излишъкът е под 50 милиарда! Ако до края на годината нещата продължат както са сега, тогава търговският излишък за годината ще бъде около $300 млрд., т.е. Русия ще събере от Запада толкова, колкото са й замразили!

Вж https://smart-lab.ru/blog/802614.php#comments

С това искам да кажа, че когато твърдя, че западните ръководители са луди не се изразявам емоционално, иронично и метафорично, а абсолютно научно и медицински адекватно! Освен ако не предположим, че за тези западни ръководители войната не е някаква огромна далавера!

Източник - Фейсбук
Секретар на Клуб "24 май" Юрий Митков Борисов е доктор по философия. Роден на 12 август 1956 г. Средното си образование завършва във Френската езикова гимназия „Ромен Ролан“  гр. Стара Загора, а висшето - в СУ „Св. Климент Охридски “. В периода 1980 - 1983 е учител по морал и…