АНАЛИЗИ > КОМЕНТАРИ
Невчесани размисли

Зорница Илиева - 31 декември 2022

Цялото атлантическо войнство, майно льо, е намерило подобаващо място в медиите ни да призовава за подкрепа без мяра на „разследващия” и ако може, най-после, да се постави въпроса за отзоваване на руския посланик в София. Не че канцлерът Шолц. месеци наред, не преглъщаше обидни слова в личен план от украинския посланик в Берлин. В името на илюзорна евроатлантическа солидарност, но и с погазване на собствено достойнство. Обаче онова за вурстчето не е забравено.

Та и ние, барабар Петко с мъжете, ще показваме мускули. За пореден път на Москва, където масово ни наричат неблагодарници и предатели. Не е останала и капка от т.н. братска дружба. Просто за сведение. Ние вече сме си „неприятелска държава”, а към такива действията са различни, нали? За пореде път 1 на 0 за Задокеания. Постигната е целта за преобразуване и на нашата държава в русофобска.

Аз пък изпитвам някакво удовлетворение, че още преди дни прогнозирах /и го споделих с вас във ФБ/, че руснаците нямат изобщо намереие на търсят „разследващия” по света. Напомняли само, че е нежелан в страната Русия. Целта е постигната. В нашите социални мрежи и сайтове се извадиха толкова кирливи ризи на този „разследващ”, че по-голямата част от българите няма как да изпитват съчувстние към обявяването му за нежелан в Русия. Всеки сам си кове съдбата, нали?

Английската гимназия в Пловдив сигурно се гордее с такива „кадри”. Ама аман от Киряк Стефчовци, че съвсем се затрихме като държава.. Сега правителство и атлантици ще го бранят само защото е български гражданин /дали?/ и дума няма да обелват за информации, че той си е просто „човек за влияние” и изпълнител на чужди поръчки и гешефтар, според масовите писания сред обществото ни. То отново е на различни позиции от управленци и партии. Е, каза се, че съхраняването му ще се координира с чужди приятелски служби. Те явно са се погригжили. Но руснаците пък казват, че изобщо няма да го търсят. Стигат само кирливите ризи. Въпрос на личен избор, но държавните ни институции са впрегнати в името на илюзорна свобода на словото.

Громи се корупцията в Русия, зловредното влияние на управляващите в Москва и изобщо всичко онова, което си е руска работа и руски интереси. Щото ние си оправихме държавата и хукнахме да търсим сметка на държава като Путинова Русия. Атовете се ритат, а ние си играем на защита на свободата на словото. Слово, което било свързано и с лаборатория, както казват, в един университет в София. Наистина ли сме станали „държава на дебили, управлявани от шарлатани”, както вече някой написа?

Добре че идва Новата 2023 години. Дано започнем да ходим твърдо по земята и да се получи нещо различно.

Източник - Фейсбук