АНАЛИЗИ > КОМЕНТАРИ
Лоботомия, наречена демокрация

Милен Милушев - 03 септември 2023

С една изтъркана измама 4 грабежa ни спретнаха американците в края на лятото

Грабеж 1: Принуждават ни чрез своите слуги на власт тук да харижем 100 чисто нови БТР-ра, амфибии, перфектни бойни машини, на зеленото човече в Украйна.

Плаща българският народ. Печели американският интерес, наречен „сдържане на Русия.“

Грабеж 2: Пробутват ни чрез своите слуги на власт тук 183 американски БТР-ра „Страйкър“ за близо 2 милиарда (1.5 милиарда долара – б.р.).

Плаща българският народ. Печели американската индустрия.

Грабеж 3: Задължават ни чрез тази уж сделка да платим за сервиз, обслужване, резервни части, логистика в земя и сгради на американските БТР-и и съответните инструктори, поточни линии и запазени марки. Чрез тази схема втори път ще платим „Страйкърите“ с не знам още колко милиарди. Застраховките отделно.

А земята, която ще загубим, която ще стане американска покрай обслужването?

Както се получи с американските военни бази. Плаща българският народ. Печели американският бизнес.

Грабеж 4: Налагат ни окомплектоването на тези „Страйкър“-и с екипажи. Няма да са американски джендъри от гей парадите в Сан Франциско, а българи, които ще трябва да леят кръв, защото американските БТР-и са бойни машини, предназначени за Източния фронт.

Плаща българският народ. Печели американската геополитика.

А изтърканата измама е, че всичко това се прави в името на… Сигурността. Сигурност, която означава грабеж, война, обезкървяване. Помен с чужда пита.

Българският народ плаща, българският народ ще мре в името на американския интерес. Логиката е робовладелска. Окупирана България плаща данък на своя поробител в земя, кръв, пари, труд.

Схема от бронзовата епоха. Така беше и със самолетите – имахме над 300 Миг-а, които ни принудиха да нарежем, за да купим… чертежи на 8 американски самолети за няколко милиарда. Отделно ще платим обслужване, логистика, обучение и въоръжение.

Така стана и с руските реактори за АЕЦ Белене, нарочени за подарък отново на зеленото човече в Украйна. В замяна ще купуваме прескъпа американска продукция. Изтърканата измама за всичките тези грабежи е, че трябва да си отрежем главата за наше добро. Така сме щели да елиминираме мигрената, съпътстваща усилието на самостоятелното, независимо и свободно мислене и действия. Лоботомия, наречена демокрация.