АНАЛИЗИ > КОМЕНТАРИ
Кратка информация за политиката и войната за 14 септември 2023 г.

Николай Витанов - 14 септември 2023

Днес възстановявам коментарите в по-голям обем.

Българската политиката.

Знаете теорията ми тук – формиращо се племе от продажници с наведени вектори с върхове, орящи земята, ви представя ежедневно Куклено шоу, за да не забелязвате как ви продава и реализира чужди интереси. Текущата сценка е с украинското зърно.

От една страна се очаква натиск върху зърнопроизводителите, за да не протестират. От друга страна ще ви се разправя как е хубаво и евтинко украинското зърно. Което е евтинко, защото не се произвежда съгласно предписанията на ЕС. В Испания хранят прасета с него, доколкото разбрах. Какво ли ще хранят у нас с него – мислете си сами.

От трета страна Ройтерс разправя, че и България е съгласна с другите 4 страни да се продължи забраната за внос на украинско зърно. Кукленото шоу. А зад кулисите – продаваме, продаваме, продаваме националните интереси. Ма по-евтино щяло да бъде. А как ще се отрази това на рентите, които се изплащат на собствениците на земя? Ясно е как. Техните интереси трябва да се продадат, за да се реализират чужди интереси. Желязната теория на Витанов за формиращото се племе от продажници. Поумнял ли е българския елит? Не. Формира се племе от продажници. Какво искате тогава да ви се случва? Нищо добро, разбира се и това е очаквано – системата върви по грешна траектория и се набива в области на социалното пространство, пълни с кризи. Като прибавите и времето към фазовото пространство, се получава нещо, което се нарича хронотоп.

България е в хронотопа на кризите. От хронотоп се излиза с промяна на общественото съзнание. Такава няма. Значи – България ще си продължава да е в хронотопа на кризите, насочвана от формиращото се племе от продажници. Юрдечетата продължават да крякат в несвяст заради Бжежински. Я да видим, какво ще ни каже Бжежински днес.

Збигнев Бжежински (ден 12)…. „Най-непосредствената задача е да се гарантира, че нито една държава или комбинация от държави не придобива способността да измести Съединените щати от Евразия или дори да намали значително решаващата им арбитражна роля.“ Кратко и ясно.

Ясно ли ви е сега, защо се формират племена от продажници и как трябва да действат те? Човекът го е казал. Когато Бжежински каже нещо, падат на колене и с блажни погледи, забити в земята, чакат да им се нареди какъв национален интерес да продадат. Когато Витанов каже същото нещо – рев и вой до небето. Кукленото шоу.

Войната. Всичко си върви според прогнозите. Теорията тук я знаете. Украйна трябва да бъде разсипана, за да не може Русия веднага да стане империя щом вземе яко парче от Украйна. За целта, насъскваме украинците срещу руснаците, държим Украйна на системи– помпим я със стари оръжия и дългове. И така, до последния украинец. После – изгорена земя – за Русия (натъпкана и с обеднен уран), каквото остане от Украйна – набълбукано с дългове за хиляда години напред.

Изпълнението върви отлично. Прогнози за украинските загуби от 5 септември до края на септември:

Безвъзвратни загуби за украинската армия – 12 000 унищожени танкове

– 50 унищожени оръдия

– 75 унищожени бронирани машини

– 120 РУСКИ ЗАГУБИ В ЖИВА СИЛА И ТЕХНИКА – ПРИБЛИЗИТЕЛНО 3 ПЪТИ ПО-МАЛКИ ПРИ ЗАПАЗВАНЕ НА СЕГАШНАТА ОТНОСИТЕЛНА ПАСИВНОСТ НА РУСКАТА АРМИЯ – тоест ако руснаците както и досега си седят на отбранителните позиции.

Нататък, по точките от проверката.

Системата Таракан гърми ли? Гърми. Пробити руски отбранителни линии и светкавично настъпление към Азовско море? Няма. Чудовищни украински загуби – по план. Попаганда? Аматьорска, колото си искате. Очаквания? – Трагедията да продължи. Мобилизацията ще скърца, украинските мъже ще се премилат по фронтовете. Целта е ясна – от Украйна да не остане човешки и инфраструктурен потенциал, та Русия като си вземе някаква парче от нея да не може бърза да се превърне в империя. Това е играта.

И формиращото се нашенско племе от продажници играе в нея. Чакаме поредното вундервафе да обърне войната. Много напомня на ситуацията във втората половина на една друга война. Между другото, какво стана – руския флот махна ли се от българската икономическа зона? Май не е. Бауцането продължава. Какво казваше Витанов? Внимавайте бауцари – това което капе на главите ви не е дъжд, а слюнка, а тази 14-метрва сянка, кято пада върху вас, не е на бор, а на тиранозавър. Тъпо е да се навираш да бауцаш срещу тиранозавъра. Тъпо е и се очаква тъпотиите да продължанат.

Чува се за 71 000 убити украински войници по време на големия юруш. Като сложите още два пъти по толкова тежко ранени и негодни за участие в бойни действия, получавате чудовищно число за безвъзвратните загуби при Големия юруш. Аз ще си остана при моите числа, които са два пъти по-малки – безвъзвратни загуби от около 100-на хиляди човека. И това число е грамадно. И то обяснява, защо вече се мобилизират жени, студенти и ще почне мобилизацията и на 17-годишни.

Украинската инфраструктура си заминава полека, украинското население си заминава полека. И това ще продължи. Иде сезонът на дъждовете и листата от дърветата почват да падат. Писал съм – до края на годината липсата на украинско пушечно месо ще почне да се усеща силно. Прогноза – изпълнена доста преди края на годината. Доказателство – мобилизираме жени и психично болни.

Така, нещата се очаква да вървят по сценария – унищожена инфранстуктура на Украйа със земя, напоена с обеднен уран плюс поголовно намаляване на населението. Казано е – Русия не трябва да става империя. Кой го казва? Бжежински.

И да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса

Прогноза – няма да има препълване на болниците. Валидност – вече 417 дни. Прескочихме 365 дни. А какво беше това 365 дни? Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 519 дни. 17 месеца са 516 дни. Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва. Над 500 дни валидна прогноза. Над 17 месеца. Броят на случаите полека се вдига. Това ви е прогнозирано и виждате, че е така. Юрдеците крякат, че не било прогнозирано.

Що се отнася до развитието на текущата вълна – засега опасност няма, но все пак, внимавайте, спазвайте дистанция и по-възможност – по-далечко от кашлящи. Помнете – спасяването на давещия се е в ръцете на самия давещ се. Писал съм – докъм 500 регистрирани случая на ден РЗИ-тата може да контролират добре ситуацията. Прогноза до края на септември – няма от какво да се притеснявате. Просто внимавайте повечко и си вършете работата. Нищо кой знае какво обезпокоително не се очаква да се случи до кая на месеца. Кото дойде октомври, може и да направя прогноза и за октомври. Не съм длъжен обаче – вече не работя за правителството.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.

Източник - Фейсбук