АНАЛИЗИ > КОМЕНТАРИ
За пръв път от началото на „демокрацията“ ни яхна власт, която откровено работи срещу нас

Юрий Борисов - 23 септември 2023

Хора, които смятам за интелигентни, продължават да защитават изгонването на руските свещеници от България. Грозното поведение на властта по отношение на една посестрима православна църква и към православните българи въобще е голям проблем, но ние като държава имаме по-голям проблем.

За пръв път от началото на „демокрацията“ ни яхна власт, която изобщо не се интересува от възгледите, преценките и чувствата на избирателите. Досега винаги е имало някакво съобразяване, та макар и идеологически мотивирано. Сега управляващите изобщо не се вълнуват как изглеждат решенията им; изобщо не се притесняват да дават каквито и да е било, дори елементарни аргументи.

По повод на обвиненията срещу свещениците в „застрашаване на националната сигурност“. Някакви факти? Обявеното „престъпление“ си има в НК определени параметри. Може би самото положително отношение към руската власт застрашава българската национална сигурност?

Тогава логично е да смятаме, че няколко милиона българи застрашават националната ни сигурност.

Числото не е преувеличено, защото е потвърдено от социологията, която колкото и на разсеяна да се прави, не може да скрие този факт.

За пръв път ни управляват 100%-ови „йесмени“, които дори не си слагат камуфлажни дрехи. За пръв път имаме висши служители на чужда воля „на пълен работен ден“.

Ударите днес ще са срещу църквата, утре ще бъдат срещу партии или обществени организации, вдругиден срещу определени хора, които с мисленето си, дори с мечтите си, „застрашават националната сигурност“!

Хей, интелектуалци, какво става?

Секретар на Клуб "24 май" Юрий Митков Борисов е доктор по философия. Роден на 12 август 1956 г. Средното си образование завършва във Френската езикова гимназия „Ромен Ролан“  гр. Стара Загора, а висшето - в СУ „Св. Климент Охридски “. В периода 1980 - 1983 е учител по морал и…