ОТ ЧУЖДИТЕ МЕДИИ
Военните на Тръмп хвърлят по една бомба и убиват хора на всеки 12 минути

Лии Камп* - 01 юли 2019

Ние живеем в състояние на непрекъсната война, а изобщо не го усещаме. Докато спим, ядем, правим любов, притваряме очи от греещото в очите ни слънце, нечий дом, семейство, живот, тяло са разкъсвани на парчета от наше име.

Веднъж на всеки 12 минути

На всеки 12 минути американските военни хвърлят мощни експлозиви със сила, която едва ли може да си представите. Това е странно, понеже ние официално не сме във война с нито една страна. И това би трябвало за означава, че не хвърляме нито една бомба, нали?

По дяволите, не! Вие правите обичайната грешка да обърквате нашия свят с някаква рационална, нормална реалност, в която нашият военно-промишлен комплекс е под контрол, музикалната индустрия се гради на заслуги и таланти, а хората се отнасят към климатичните промени като възрастни същества, а не заравяйки главите си в пясъка и опитвайки се да убедят себе си, че пясъкът край главите им не стана все по-горещ.

Вие мислите за рационален свят. Ние не живеем в него.

Вместо това ние живеем в свят, в който Пентагонът е изцяло извън контрол. По времето на президента Джорд Буш военните хвърлиха 70 000 бомби върху пет държави. Но от това огромно количество бомби само 57 бяха забелязани от международната общност.

Бюрото за разследваща журналистика съобщи, че по времето на президентстването на Обама е имало 563 военни удара, главно чрез дронове в Пакистан, Сомалия и Йемен, с които официално не е имало война. Фактът на бомбардирането на страни, с които не си във война не е само ужасяващо нарушение на международното и глобалните норми. То е и морално неприемливо, защото се казва, че това са превантивни удари за нещо, което някой би направил. И какви са резултатите от това? Според документи на ЦРУ само 2 % от хората, които са били убити в бомбардировките са влизали в списъка за превантивно убийство. 98 % са били напълно невинни. Може да си мислите, че това е ужасяващо. Но се оказва точно обратното, Обама влезе в елитната група на носителите на Нобелова награда за мир, за това че е убил огромно количество невинни хора.

И на това се гледа като на нещо нормално. Ако някой обикновен човек убие 980 души заради това, че има съмнения в поведението на 20 човека бихме го разглеждали като чудовище, а тук това не се и забелязва.

Обаче не се знае, че администрацията на Доналд Тръмп засрами всички предишни президенти с количеството на бомбите и убийствата си. Цифрите на Пентагона показват, че по времето на президенстването на Джордж Буш средно на ден са хвърляни в различни страни в света по 24 бомби, което прави 8 750 на година. По време на управлението на Обама са хвърляни по 34 бомби на ден или общо по 12 500 на година. А само са първата година на управлението на Тръмп са хвърляни средно по 121 бомби на ден, което прави годишно общо 44 096 бомби в различни страни над света, убиващи огромно количество невинни хора в ситуация на официален мир и без война.

По времето на Тръмп всеки час са хвърляни по пет бомби. Това означава, че средно на всеки 12 минути са взривявани хора, предмети, жилища.

И това, което е по-възмутително е, че по света се сее огромно количество смърт и разрушения, а за основните корпоративни медии това не съществува и те не правят журналистически разследвания. Говорят иначе за грешките на Тръмп. За това, че е расист, надут плондер, егоцентричен идиот, но не говорят за ужасяващите военни кланета на всеки 12 минути, при които 98 от 100 убити не са подозирани да имат вина за нещо.

Журналистът Уитни Уеб написа през февруари: “Шокиращо е, че над 80 % от убитите никога не са идентифицирани изобщо и документите на ЦРУ показват, че те нямат представа кого са убили, избягвайки да съобщават за убити цивилни, говорейки просто, че бомбардираните са в зони, където има врагове.“

Почти никой в Конгреса или в Президентството не се опитва да ограничи хвърляните 121 бомби всеки ден. Почти никой във водещите медии не се опитва да накара хората да реагират на това.

Една на всеки 12 минути.

Знаете ли къде удрят? Кого убиват? Защо? Сто двадесет и една бомби разкъсват на парчета живота на много семейства по света всекидневно.

Ние сме свирепа нация със свирепи военни и напълно некомпетентен управляващ елит. Правителството и военните, които подкрепяме в това общества, бивайки част от него, убиват хора на всеки 12 минути и като реакция няма нищо, освен призрачна тишина. Под нашето достойнство на хора и живи същества е да реагираме на това с мълчание. Това е престъпление срещу човечеството

Camp, Lee. Trump’s Military Drops a Bomb Every 12 Minutes, and No One Is Talking About It

 

Източник - Truthdig