АНАЛИЗИ > КОМЕНТАРИ
Ако………?

Симеон Николов - 09 февруари 2020

Ако депутатът от ГЕРБ Тома Биков е прав, че всички поддържащи президента са измамници и крадци, то на главния прокурор няма да му стигне мандата да им повдигне обвинения.

Ако депутатът от ГЕРБ Маноил Манев е прав, че телефонният разговор между двама генерали –президента Радев и командващия ВВС ген. Стойков, е на крачка от „военен преврат”, то в България сигурно има още над 2 млн „превратаджии”.

Ако депутатът от ГЕРБ другарят Спас Гърневски е прав, че Радев иска властта от премиера и обръщението му към народа е „самоубийство”, то премиерът спешно трябва да го извади оттам, преди да е доубил ГЕРБ.

Ако слушаме политолога Антоний Гълъбов, че президентът трябва да подаде оставка, какво остава за актьорите от пиесата „Ало Ваньо”?

Ако е вярно казаното от професор Антоанета Христова, че ако искахме действия срещу незаконно забогателите, то Гешев вече ги е осъществил, то той сигурно владее телепортирането, но още не е ясно − за близките 7 или  14 години?

Ако Елена Попотодорова е права, че в България сме погазвали интересите на САЩ, тогава ООН трябва да инициира награди за Тръмп и Ердоган за войните им в Близкия Изток.

Ако повечето говорят за „война”, без да разбират какво е това, най–добре е министърът на отбраната Каракачанов да сформира от тях рота за бързо реагиране. Проблемът е, че ще е съставена само от политкомисари, няма нито едни годен за командир.

Ако всичко казано дотук е вярно, не е ли прав Президентът, че живеем сякаш в абсурдна ситуация?

Симеон Николов е български дипломат, заместник-министър на отбраната през периода 2005-2008 г. Завършил е Техническия университет, Дрезден, ГДР. Работил е в Министерството на външните работи, има 2 мандата в Германия - в посолството в Бон и в дипломатическото бюро в Берлин. Достига до длъжност съветник в дирекция „Координация и анализи“. Работил е като главен експерт по международна политика и сигурност при президента Георги Първанов (2003-2005). Член е на Управителния съвет на…