АНАЛИЗИ > КОМЕНТАРИ
Не работа, а доходи!

Даниела Пенкова - 02 април 2020

Скъпи управляващи,

само да ви светна, че на никого не му пука дали ще си загуби „работата“. Въпросът е, че ще си загубим „доходите“, усещате ли тази основна разлика?

Вземете сега калкулатора и щракнете 7 милиона души по 500 лв. помощ на месец. Хоп! 3,5 милиарда лева. И не ми обяснявайте, че са много! Това са много по-малко пари от онези, които от години всеки месец опрощавате на едрия бизнес и милионерите чрез смехотворната ни данъчна система! Без да говорим за субсидиите, които им наливате! Само с толкова ще покриете нуждите на всеки един български гражданин по време на карантината – пенсионер, дете, безработен, на всич-ки! И понеже имате и останалите данни, знаете прекрасно, че дори и толкова няма да са нужни, а много, много по-малко. Съвсем спокойно можете да използвате онези 10 млрд., които ще изтеглите, за да гарантирате доходите на всички най-малко за три месеца напред.

Никой не ви ще скапаните работни места на минимални заплати. Искаме ДОХОДИ!

И отсега да си знаете, че ако продължавате и след кризата да си затваряте очите пред сивата икономика, която се дължи изцяло на кефа на работодателите, ще си платите скъпо и прескъпо! Защото СЕГА хората вече осъзнаха какво означава да са принудени да си взимат заплатата в плик заради кефа на шефа.

И на никого вече не му пука за магистралките и стадиончетата. Искаме си здравеопазването, лекарите и медицинските сестри! Искаме да живеем, драги управляващи! С вас или без вас!

Даниела Пенкова е родена през 1975 г. в гр. София. Завършва Икономическо развитие, социално и здравно международно сътрудничество и управление на конфликти във Флорентинския университет. От 1993 г.  живее в Италия, а през 2015 г. се връща в България. Автор на статии на икономическа тематика в български и международни медии.…