Автори

Иван Драгоев

Иван Драгоев е роден през 1971, завършил  е НГДЕК, „Константин Кирил Философ“, учил в „Centre Sèvre“ (йезуитски университет), дипломиран в La Sorbonne, Paris I и Écoledes Hautes Étudesen Sciences Sociales, защитил докторат на тема „Приключение и Всекидневие“ в СУ „Св. Климент Охридски“.

Съчетава търговска дейност с ролята на странстващ лектор из различни европейски университети и културни центрове. В момента работи като консултант по биоземеделие в комарка Матараня, Арагон.

Автор е на книгите: „Мит и идентичност или защо Едип няма комплекс“, „Записки на един пилигрим“, „Приключение и всекидневие“, „Скитащи записки“, „Митологичен прочит на Травиата на Джузепе Верди“, „Тиквите на Одисей. Философски диалози в интернет“, Objetoscelestesparaprismaticos (в предпечат), „Чудовищата на елинската митология. Митове за деца с лека деконструкция на патриархални клишета“.

Скитащи наблюдения. Емотиконите24 октомври 2020Пътувам във влака водещ ме от Тавернес де ла Валдигна към Валенсия. Опитвам се да напиша нещо смислено в послание whatsapp до един познат с любовни терзания. Не е лесно да се пише с дебелия ми палец по екрана на телефона. Програмата редактира текста ми превръщайки написаното в пълна безсмислица.…
Иван Драгоев24 октомври 2020Иван Драгоев е роден през 1971, завършил  е НГДЕК, „Константин Кирил Философ“, учил в „Centre Sèvre“ (йезуитски университет), дипломиран в La Sorbonne, Paris I и Écoledes Hautes Étudesen Sciences Sociales, защитил докторат на тема „Приключение и Всекидневие“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Съчетава търговска дейност с ролята на странстващ лектор…