АНАЛИЗИ > КОМЕНТАРИ
За „умниците с езиците“ умрелите неолиберални идеи на Милтън Фридман са „Велико постижение“

Даниела Пенкова - 16 юли 2021
Всяка политическа формация, която реши да подкрепи безумната икономическа програма на ИТН, заслужава изчегъртване веднъж и завинаги!
Безумие е да се говори за поредното намаляване на данъците върху бизнеса и, забележете, премахване на данъците върху лихвите (неведнъж съм цитирала данните, че сметките с милиони принадлежат на едни хиляда души, а това е подарък само за тях!)!
Най-голямата им наглост е, че обявяват тези си бъдещи политики за „модерни“! Моля?!
Че има ли и една държава, която вече да не е доказала, че умрелите неолиберални идеи на Милтън Фридман доведоха само до кризи, потъване и огромно социално недоволство?!
Дори неолибералният Европейски съюз в условията на безпрецедентната корона-криза отхлаби коланите и призна, че държавите спокойно могат да харчат на дефицит, за да се помогне на населението!
А при нас идват някакви „умници с езици“, които вместо да наложат данъци на богатите (ние сме държавата с най-голямо неравенство в ЕС!) и да помагат с тях на бедните, гордо ни обясняват как щели да отрежат разходите и размахват намаляването на данъците на богатите като някакво Велико постижение!
За смешника Слави гласуваха и избягалите в чужбина българи, които, докато той стяга коланите на нас, ще се радват на точно обратните на неговите политики в Западна Европа!
Вселенска несправедливост!
Източник - Фейсбук
Даниела Пенкова е родена през 1975 г. в гр. София. Завършва Икономическо развитие, социално и здравно международно сътрудничество и управление на конфликти във Флорентинския университет. От 1993 г.  живее в Италия, а през 2015 г. се връща в България. Автор на статии на икономическа тематика в български и международни медии.…