АНАЛИЗИ > КОМЕНТАРИ
Въпросът не е „Радев – Герджиков – Панов“, а нещо много повече!

Боян Дуранкев - 04 октомври 2021
България се нуждае от държавници, които ще променят системата!
А не просто ще свалят ББ от волана на управлението.
Престъпна е онази държава, в която месечната заплата на босовете е над 300 пъти по-висока от минималната работна заплата; обградени са с верни бодигардове и неверни миски!
Престъпна е онази държава, в която хора умират пред болниците, газят ги по тротоарите диваци и варвари с луксозни автомобили, а политиците се наслаждават на приватизации и концесии, живеейки божествения си живот!
Двойно по-престъпна е онази държава, която е превърнала и образованието, и здравеопазването, и културата в бизнес сделки!
Смешна е онази държава, в която „левите“ оставят плосък данък за корпорациите, а предлагат да се вдигне данъка върху физическите лица!
Смешна е онази държава, в която чужди посланици сноват из министерства, стигат до върха на управлението и дават „съвети“ на президенти и министър-председатели!
Двойно по-смешна е онази държава, в която на лица с двойно гражданство им се позволява да яхват министерски постове и в която 1/5 от политиците се пишат за „десни“, а 4/5 от хората са потенциално леви!
Необходими са ни държавници, които да сменят правилата на живота (икономически и социален), иначе животът ни не струва пукната пара!
Та въпросът не е „Радев – Герджиков – Панов“, а нещо много повече.!
Източник - Фейсбук
Проф. д-р Боян Дуранкев е преподавател в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) и във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Ръководител е на катедра „Маркетинг и мениджмънт“ във ВУЗФ и част от Лабораторията за научно-приложни изследвания VUZF Lab. Специалист по глобалистика и стратегическо планиране. Автор е на…