АНАЛИЗИ > КОМЕНТАРИ
Това не е просто намеса във вътрешните ни работи. Това е управлението на България извън България

Любо Кольовски - 16 ноември 2021

 

Едно денонощие след приключване на извънредните парламентарни избори и изборите за президент, активирали нечувано ДПС и избирателите им в Турция, няма никаква реакция от страна на нашето правителство в лицето на министерството на външните работи.

Дипломацията ни мълчи за това, че в Турция медиите и администрацията на една чужда държава се намеси брутално в изборния процес в нашата държава.

Турските медии масирано отразяваха гласуването на българските турци с двойно гражданство, най-големият турски вестник с тираж над 1 млн. публикува часове преди изборите откровена агитация и пропаганда в полза на ДПС. По време на изборите турски кметове и полицаи попаднаха в новинарските емисии и се видя с просто око, че произвеждат брутален натиск върху избирателите, които гласуват без да знаят български език.

Нашите власти позорно мълчат и не смеят да реагират срещу това грандиозно и безпрецедентно безобразие.

Мълчат и лидерите на политическите партии, вторачени в собствените си провали.

България никога не се е унижавала чак до толкова! Дори и политолозите, да не говорим за журналистите, не коментират унижението, на което ни подложи Ердоган! И това не е просто намеса във вътрешните ни работи. Това е управлението на България извън България. Управление на България от небългари.

Любо Кольовски

Източник - Фейсбук