АНАЛИЗИ > КОМЕНТАРИ
Дефицитът ще расте, бъдещите поколения ще го плащат!

Боян Дуранкев - 29 ноември 2021
 

Георги  Ганев от „ДБ“ надълго и нашироко изложи идеите за Бюджет 2022.

Дефицитът ще е до 4,5% – над нивото на допустимите в ЕС 3%. Човек да се чуди – при положение че се твърдеше че корупцията яде около 10 млрд. лв. годишно – защо при липса на корупция ще се поема такъв висок дълг, още повече че дясното управление обещава допълнителна приватизация и големи приходи от нея?!

България става все по-голям длъжник от година на година – много повече отколкото при „реалния социализъм“… Данъците на милиардерите и милионерите няма да се пипат, но външният дълг ще наложи вдигане в бъдеще време на данъците на тези, които сега са в групата 18-55 г.

Много сладки приказки бяха изприказвани от същия че вече минималната работна заплата няма да се определя „административно“ (от правителството), а частният бизнес ще си решава какво да става.

Честито на печелившите!

Източник - Фейсбук
Проф. д-р Боян Дуранкев е преподавател в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) и във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Ръководител е на катедра „Маркетинг и мениджмънт“ във ВУЗФ и част от Лабораторията за научно-приложни изследвания VUZF Lab. Специалист по глобалистика и стратегическо планиране. Автор е на над 350 специализирани монографии, учебници и статии. Специализирал в Русия,…