АНАЛИЗИ > КОМЕНТАРИ
От коя страна на червената линия е България?!

Атанас М. Чалъков - 08 януари 2022
https://obzor.lt/

На някой прави ли му впечатление „мекото“ отразяване от националните медии на майдана в Казахстан?

По БНТ в централните новини дадоха без излишни интерпретации интервюто с Токаев, който каза че няма как да преговаря с терористи. Липсваше и кресчендото в стил капкатодорова, когато предадоха едно към едно думите му „да се стреля без предупреждение“ срещу метежниците. Такова е отразяването и по БТВ и по НОВА и по БНР.

Разбира се тази „смелост“ е зададена от CNN, където липсват драматични BREAKING NEWS за „революцията“ в Казахстан.

Правите ли връзка между горното и червените линии, които Путин начерта бавно и старателно на Байдън? Аз съм раздвоен дали има такава връзка, но поведението на централните ни медии е абсолютно шокиращо. Сравнете това отразяване с отразяването на майдана в Белорусия… Внимателно наблюдавайте случващото се, ясно е, че Казахстан е в червената линия на Русия.

От коя страна на червената линия е България, това е въпросът? От отговорът му зависи дали ще ни има като държава след 20-30 години.

p.s. Въпреки неистовите усилия които правят нашите киряк Стефчовци шансът да сме в спасителната червена линия на Русия не е малък.

И то не заради нещо друго, а заради това, че Сърбия е трайно в руската геополитическа орбита, а България е естествен мост между Русия и Сърбия. Сега нека припомним, че Русия начерта червени ЛИНИИ, а не окръжности..  Защото именно такава окръжност би се получила, ако Русия има Сърбия, но няма България. Това ще е доста нестабилна конструкция, а и как да си представим, че Русия си връща силата, ако не може да има в своята орбита православна и пишеща на кирилица България, за която са загинали десетки хиляди  руски войници и паметника на Цар Освободител е срещу парламента й.

Имаме шанс!

Източник - Фейсбук