ОТ ЧУЖДИТЕ МЕДИИ
„Полска мисъл“: Съюзът с Англия и Украйна е опасен за Полша

17 февруари 2022
Изт. ФСК

Историята помни, че Великобритания винаги може да предаде. Но Полша помни ли това?Великобритания следва вековна традиция. От Реформацията Англия винаги е била враг на Полша и традиционно е подкрепяла онези, с които Полша е воювала… Малко са хората в Полша, които не знаят плачевните последици от сключването на съюз с Великобритания през 1939 г., разчитайки на който, страната ни влезе във войната. В началото англичаните не ни оказаха никаква помощ, а от 1943 г. се съгласиха да завземат почти половината от полската територия. С такъв съюзник не са необходими врагове. Днес Англия отново няма да участва в гореща война, но ще принуди някой друг да вади кестените от огъня.

„Оказва се, че идеята за създаване на Тройния съюз принадлежи на украинския външен министър Дмитрий Кулеба, в чийто кабинет има карта, на която част от полските територии са отбелязани като украински. Именно тази карта наскоро министърът показа на Блинкен. Тоест с тази карта, където полските територии са украински, той реши да ни насърчи да сключим съюз„, подчертава авторът Станислав Левицкий (Stanisław Lewicki).

В Русия идеята вече е наречена „нова Антанта“, а в социалните мрежи съюзът се нарича с първите букви Украйна – Полша – Англия. В Полша също имаше привърженици на този проект, които забравят историята и всяка година са все повече и повече. Съюзът с Англия е опасен за нас.

Британците напуснаха ЕС, опитват се да му се противопоставят и по някакъв начин да си възвърнат предишната мощ – с помощта на Полша и Украйна. Ние също имаме проблеми с ЕС съюз, но не е задължително поддържайки Лондон, да ги влошим още повече. Историята помни, че Великобритания винаги може да предаде. Полша помни ли това?

През ноември Лондон направи войнствени жестове, обещавайки да изпрати 600 британски специални части в Украйна, а в началото на декември, когато наистина стана горещо, Лондон съобщи, че няма да изпрати в Украйна никакви войски. Това обаче не означава, че са спрели да търсят „доброволци“ за войната, имайки предвид Полша. Оттук и идеята за създаване на Тройния съюз.

Източник - ФСК