АНАЛИЗИ > КОМЕНТАРИ
ДЕМОНИТЕ НА НАЦИЗМА ДЕМОНИЗИРАТ СПРАВЕДЛИВОСТТА

Бранимир Янков - 30 април 2022

Самонадеяните, самовлюбени нарциси в народното събрание днес не ви ли напомнят на онзи същия  самонадеян, самовлюбен и убеден в непогрешимостта си фашистки елит на „демократичното“ царство България през 1941-1944?

Тогава в захлас са викали името на фюрера, убедени в безапелационната победа на нацитата.

Роят се всевъзможни фашистки организации – младежки, военни, общонародни. Вкупом екзалтилани депутатите гласуват закони, с които подчиняват цялата икономика, армия, полиция, жандармерия в услуга на велика Германия.

С угодническа сервилност приемат дори закона за защита на нацията, с който обричат стотици хиляди български евреи на унижение преди да бъдат натоварени в ешалоните към лагерите на смъртта. Нали са все от образования елит много предвидливо оставят тази мръсна работа да бъде облечена в процедури от правителството. И, да, прохитлеристкото  правителство го прави. Е, у нас я няма „кристалната нощ“, няма ги кладите с изгарянето на книги. Но ги има факелните шествия, съпътствани с познатия поздрав „Зиг, хайл!“.

Има го обаче и надигащото се народно недоволство. Не само срещу немската зависимост, не само срещу инфантилното репчене на САЩ и Великобритания с обявената им от тас война, но и срещу перфидния антисемитизъм.

Да, по една благоприятна случайност все пак „нашите“ евреи оцеляват. Но от новите територии в Гърция и Македония са изпратени десетки хиляди.

С цинична прецизност, по примера на съюзника си Германия правителството приема и поднормативни документи (постановления, наредби, инструкции). Представяте ли си какви нечовеци са измисляли, формулирали и обличали в законови норми всякакви и всевъзможни нечовешки мерзости в защита на цар, държава, опекун, разбирай Германия. От парите за отрязана партизанска глава до жълтите звезди, с които са белязани евреите! При това в абсолютно пълно осъзнаване какво и защо се върши. За което са получавали заплати, поощрения, награди!

Когото „палачинката“ се обръща, елитът търчи да се спасява поединично.

Защо ли?

Защото са знаели отлично какво ги чака за престъпленията им.

Вече 32 години наследниците на онази продажна, самодоволна пасмина, имала се за елит през 1941-1944, не спират да квичат, че, видите ли, Народния съд бил унищожил елита на нацията.

Кой елит?

Който приемаше за нормално евреите да бъдат определени като нисша раса, за да угодят на един луд.

Който плащаше по 50 000 лв. за отрязана глава.

Който един творец обвини, че „е клал народа си, както и турчин не го е клал“ и плати за своята откровеност с живота си.

ДНЕС България върви ускорено, водена пак от едшн още по-извратен елит, който самонадеяно квичи в захлас на един наркоман, към пореден обречен провал в подкрепа на украинските фашисти, като послушни пудели.

… „И когато сетний камък се отрони в пепелта“, елитарни нещастници, да не квичите пак, че народното възмездие ви е пратила при онзи фашистки елит, осъден от Народния съд, под зоркия контрол на съюзническата комисия…

Да, след ВСВ почернените майки и съпруги, неизброимите сираци, получиха една малка утеха с въздаденото съдебно и  справедливост и възмездие за зверствата на фашизма и на техните последователи, ръководители и изпълнители.

Българинът като национален манталитет не е късопаметен. Не е и злоблив. Но ме глозди все по-убедено съмнение, което се преобразува в обосновано предположение, че отмъстителността е част от неговата самобитност.

Иначе няма смислено обяснение защо 32 години у нас всевъзможните пръкнали се партии, в чието име фигурира думата „демокрация“ (под различните й граватични форми на речта), а техните членове се титулуват ДЕМОКРАТИ, съвсем нескрито, методично, целенасочено следват неотмено един реванш – да демонизират справедливостта, въздадена за изстъпленията на фашизма!

Днес това го вижда целият свят, претендиращ да е демократичен. И подкрепящ демоните на възродения нацизъм в Украйна.

Източник - Фейсбук