АНАЛИЗИ > КОМЕНТАРИ
Скърцаме със зъби, но това помага ли?

Зорница Илиева - 12 май 2022

Не е жизнено важно, но отпадането на България от конкурса на Евровизия е поредно доказателство, че отново не сме улучили ваксата за ските, които могат да ни доведат до финал. Угнетяващо е. Хем не участваме с наш изпълнител, хем се пее на английски, хем ни надъхваха колко приятна песен е измислена, а се оказва, че даже не е проучено кое в момента е модно, какво се харесва и съответно как се представя.

Ясно е, че Украйна ще е победител. Конкурсът отдавна е под влияние на политически настроения и пристрастия. Каквато е да е песента от Киев, тя обезателно ще спечели. Такава е геополитическата мода днес. Но в случая песента е атрактивна и поднасянето й се откроява. Не се ли правят предварителни проучвания у нас какви са тенденциите, включително визията на изпълнителите, стилът на дрехите и т.н.? Или целта е да се задоволят нечии амбиции за изяви вече и на европейско ниво? Отново без мисъл, че отпадане на ранен етап влияе негативно върху настроенията в българското общество, които и без това са затормозени от неудачни политики и сривове в социалната сфера. Без да се изреждат другите кризисни ситуации.

Това с Евровизията ще го преживеем. Явно толкова могат хората, които търсят изяви в тази област, а гражданството ще спомене някакви роднини на държавата като цяло и ще се върне към кахърите относно галопиращите цени. На всичко! Питането е как и кой ще измъкне държавата ни от многото кризи, които се вихрят без контрол? Това няма да се размине само с мърморене и скърцане на зъби. А дано! Стигнало е до гушата.

Източник - Фейсбук