АНАЛИЗИ > КОМЕНТАРИ
Чакаме капката, която ще прелее чашата ли?

15 май 2022

Управленците ни продължават да го играят „мижи, Кьорчо, да те лажем”. Такива приказки редят, че мислещите българи съвсем губят ума и дума. Из главите на сън и във фейса се мотаят мисли за сопи и ритници, ама наяве ентусиазмът никакъв го няма. Защото патилите знаят, че каквото има да става, то ще стане. Знаят, че някой някъде пише сценария, ама сигурно още изчислява ползи/загуби. Други се чудят на кой Господ т.е. велик да се молят, за да ги има и в бъдеще като партия заедно с лични позиции. Доказват лоялност с носене на ръце на всичко украинско и срам нямат от липса на поне малко достойнство. Докато онези в Европа тайничко, ама не съвсем, си търгуват с руснаците, купуват им и газта, и нефта, че и други стоки, а гръцките танкери правят пачки като невидели. Изнасят от руските пристанища руския нефт.

Поданиците на Кралицата пък изкупували де-що има консерви и земеделски стоки от Украйна и то на повече от приемлива стойност. Е, става и бартер срещу оръжия. Чудели се само как да им изнесат житото. Странна война е тази. Жертви, разрушени домове, страдащи граждани /останали са бедните в Украйна/, а се изнасяло украинска продукция, която вече трудно се намира по суперите във Великобритания. За цените да не се говори!

В това време министърът на отбраната на САЩ, Остин, се обадил на Шойгу по собствена инициатива и от дума на дума покрай войната в Украйна казал, че е много важно да не се прекъсва комуникацията между двете страни. Иначе англосаксонците убеждават света, че руснациге губят войната, Украйна е едва ли не под Москва, оръжия се изпращат с тонове, а за кредитите по-добре украинците да не знаят. Безплатен обяд няма, нали? Новото двайсе е, че ще се възстановява Украйна с парите на Русия, които уж са блокирани по западните банки, а въсщност са присвоени поради „необоснованата инвазия на Путин”. Той пък бил толкова болен от лоша болест, че вече му готвели преврат. Ама нали това бе една от целите- смяна на властта в Москва.

Първо смениха управляващите из цяла Европа и така я обединиха т.н. няма мърдане от единството на англосаксонците, а сега ще подкопават Кремъл, за да омаломощат Русия. Не слуша. Искала си собствената цивилизация, православие, независима политика и суверенитат биз намеса във вътрешни дела. Няма как. Ще се наруши световният ред, казва Урсула фон дер Лайен, за която Лавров се чуди как така една гинеколожка може да е лидер на такова високо ниво в Брюксел. Не само може, ами и пръст размахва, за да не се мотаем повече с нашето т.н. вето за РСМ. Това е положението. Живеем във виртуален свят, където казват, че западните лидери са се превърнали в „биополитически роботи”, които обслужват геополитическия хегемон. Разбира се, че така мислят руснаците. Въпросът е ние какво мислим и дали най-накрая ще го измислим? Чакаме капката, която ще прелее чашата ли?