АНАЛИЗИ > КОМЕНТАРИ
Българската журналистка Ася Зуан ужасена от видяното в Донбас

Ася Зуан - 29 май 2022
Ася Зуан

Сега да почнем с поставянето на въпросите: Първо към Кирил Петков: Как така българско оръжие се е оказало в ръцете на нацистите от Азов? На кого е било продадено и как е стигнало до Украйна? На кадрите ясно се вижда наша маркировка, и смятам, не е сложно да се изяни по български канали как на кого, коя година, каква партида, продавач, купувач и прочие. Колко години от началото на войната, а именно 2014 година, когато е извършен държавния преврат в Киев с помощта на САЩ ( последните не отричат, а даже се гордеят с факта) нелегално се доставя българско оръжие на ВСУ и националистическите батальони в Украйна?

Най ужасното за мен като за българка беше да видя с очите си пред колеги журналисти от различни държави, включително от Русия, САЩ, Франция, Италия, Германия, Сърбия, Република Српска и други, остатъци на оръжия и боеприпаси с българска маркировка…искаше ми се да потъна от страм в земята в този момент…защото с тези оръжия се убиват децата на Донбас…и ние ставаме неволни съучастници във военните престъпления извършвани от Киевския режим под ръководството на САЩ.

Това е представителна извадка от кадрите, които успях да заснема- тези конкретно са снимани с личния ми телефон. Кадрите снимани с камерата са в процес на обработка и скоро също ще видят бял свят. Това е така да се каже демо-версия. Да се готвят Киро и компания за отговори. ( Киро звучи неуважително от моя страна като българка към български премиер, но смятам, че този премиер не е български. И си позволявам така да го нарека за изпитания срам като българка, която с очите си, пред погледите на колеги от Русия, САЩ, Сърбия, Китай, Япония, Индия, ОАЕ, Катар, Гранция, Холандия, Германия видя българско оръжие на място.За съжаление, страната ни без съгласието и знанието на българския народ е замесена в нелегален трафик на оръжие от 2017* ( 2017 конкретно в Мариупол е засечено), но аз смея да твърдя, че още от началото на конфликта през 2014) И посолството на САЩ в България, Херо Мустафа, структурите на ЕС, страни като Полша и Чехия, погранични, служби, пристанища.

Нали не става въпрос за чубрица, гащи от Турция или контрабанда на парфюми. Говорим си за оръжие. С което се убиват живи хора. Наше оръжие. И ние сме само малка част по тази престъпна европейска верига…. в която участват много европейски страни, които налагат санкции срещу Русия. Тоест, за всичките тези 8 години геноцид срещу народа на Донбас, който Киевския режим под ръководството на инструктори от САЩ извършва, Европа дефакто въоръжава ВСУ и нацистите от Азов и други бандформирования…

Българско оръжие открито в Мариупол по време на СВО на РФ след бягството на нацистите от Азов. Очаквайте разследване

Източник - telegra.ph