АНАЛИЗИ > КОМЕНТАРИ
СБИРЩИНАТА НА СОФРАТА ЗА БЛАГАТА

Бранимир Янков - 17 юни 2022

Идващата бодра смяна в БСП с вдъхновен ентусиазъм щъкат пред парламента, гушнати с тъмносинята десница, която доскоро ги наричаше червени боклуци, заради пустата лапачка във властта. Не е за вярване – партията, която трябва да е защитник на отрудения и презрян пролетариат, е в комбина с наследници на бивши крепители и управляващи от царско-нацистка България и крупни собственици от онова време, когато с постановление на профашисткото правителство е регламентирано да се плащат 50 000 лв. за отрязана партизанска глава!

Ако погледнем рационално на тази комбина, ще кажем, че, вярно, боклуците се събраха на софрата с благата. Днес пред Нова ТВ ентусиаст от столетницата с патетична загриженост лее призиви подобно на друг ентусиаст от ДъБъ, бивш министър на гербопитеците за разум и разбиране, „…защото ни очаква тежка зима…“

„НИ ОЧАКВА…“ Той говори в 1л. мн.ч. – сиреч нас ни очаква тежка зима. Представяте ли си, те, представителите на народа са загрижени за нас?! Ха-ха-ха! Кого очаква тежка зима? Очаква ги тежка зима около 1,7 милиона, които живеят в бедност с до 500 лв. издръжка на месец!

Уважаеми Божанков, теб и останалите 239 лапачи в парламента никаква тежка зима не ви очаква, докато сте на държавната хранилка. Нали всяко тримесечие си ги актуализирате съобразно инфлацията? И от 1 март минималното брутно възнаграждение вече е 6000 лв. на депутат, а прибавят ли се и начисленията за стаж, научни звания, участия в комисии или заемането на ръководен пост в нея сумата хвръква над 8000 лв.

Иначе Те, хрантутниците, които демократично сме избрали са загрижени, че идва тежка зима… Колко познато още от 1789 – като няма хляб да ядат пасти! Но всички знаем какво се случи с главата, произнесла тази захаросана фраза. И ако тази прочута западна жестокост днес не ни застрашава с гилотина на площада, перфидната загриженост на образованите наши нови управляващи в западните колежи и университети са изучили уменията на йезуитската сбирщина в опазване на властта и привилегиите си.

Източник - Фейсбук