АНАЛИЗИ > КОМЕНТАРИ
ТАЙВАН – ПОРЕДНА КРАЧКА НА САЩ ЗА СТРАТЕГИЧЕСКА НЕСТАБИЛНОСТ

Бранимир Янков - 02 август 2022

Баба Пелоси сътвори тази поредна крачка с невероятния си старчески инат. Напук на китайските предупреждения – 971-то – досега! Китай са вдигнали в бойна готовност не само сухопътните си войски, но и ВВС, и ВМФ, а даже и стратегическите си балистични ракети.

От своя страна САЩ изпращат осем самолета от базите си в Япония към Тайван, за да придрожат и защитят, ако се наложи самолета на Нансито. Тихоокеанският ВМФ на САЩ също предислоцира свои морски съдове в този район.

И целия този цирк високопоставеното бабче го осъществява, както сама казва, за да направи НЕЩО ИСТОРИЧЕСКО!…

О, свещена старост!…

Тя горката не само не знае защо е там, ами и като наш Нане не сака на него да му е добре, а на Вуте да му е зле!

Впрочем тази авантюра на Пелоси ще даде повод Китай напълно да блокира Тайван. И това ще има сериозен икономически негативен резонанс. Ето един пример – Китай владее 24 % от производството в света на микропроцесори, Тайван е вторият – с 17%. При тази американска арогантност  процентът ще стане 41. И си мисля, че този Китай 2 – Тайван вече ще престане да съществува.

Замислейки се върху глобалните процеси в света, човек съвсем логически стига до извода, че и Нанси и Байдан са пример за старческата презрителност  към света на тези „мумии“ с власт! Та те са изживяли живота си, вече нямат никакви перспективи за каквато и да е кариера. Още по-малко пък за политическа! Те знаят и че животът им е отминал. Но не знаят колко живот още Бог им е отредил. Затова въобще не им дреме какво ще стане със света.

Кой млад президент на САЩ в последните 60 години си е позволил конфликт,  който да провокира световен? Прехвърлих почти всички от Кенеди до днес – никой! Да, по времето на Джон Кенеди започва военното присъствие, но истинската мащабна война я прави Линдън Джонсън, който 1963 г.е вече на 55 години.

Позорът пред света на US- армията измива Никсън, макар да си отива от политиката също с позорен инпийчмънт!

Изкушението на властта явно е голямо и когато дементни фигуранти се окажат с ядрено куфарче в ръце, това не е джойстик за компютърна игра…

Източник -