АНАЛИЗИ > СТАТИИ
ПЕЧАТ „ЛИКВИДИРАНА“

23 август 2022
Дария Дугина е вписана в украинския сайт „Миротворец“ на 6 юли т.г.
Днес върху снимката ѝ вече е ударен печат ЛИКВИДИРАНА.
Баща ѝ Александър Дугин също е в списъка за ликвидиране.

„Миротворец“ е сайт (на едноименното киевско НПО), създаден през декември 2014 г., в който се публикуват имената, адресите и други лични данни на „враговете на Украйна“. Който попадне в списъците му, рано или късно излиза от тях зачеркнат.

Сред имената в списъците са такива изявени врагове на Украйна като например жителите на Крим, работниците, участвали в строежа на моста, свързващ Крим с Русия, жители на ДНР и ЛНР, жители на Закарпатска област, притежаващи освен украинско и унгарско гражданство, лекари, учители….

Сред „набелязаните“ са и Башар Асад, Герхард Шрьодер, Виктор Орбан, Хенри Кисинджър, Роджър Уотърс, дори Юлия Тимошенко….

В списъците има и българи, Пламен Пасков, проф. Иво Христов и вероятно и други.

Макар да не е официално одобрен от правителството, правителствата на Украйна (всички от 2014 насам) одобряват „Миротворец“, ползват информацията в него и нямат намерение да изтриват бази данните му или да го свалят.
„Миротворец“ си остава онлайн въпреки настоятелните искания от ООН, Г-7, ЕС, международните правозащитни организации и правителствата на отделни държави този сайт да бъде заличен ⁴. Заличавани биват само „враговете на Украйна“.
_____________________
¹ https://myrotvorets.center/criminal/?cf%5Bname%5D=%D0%94%D0%B0%D1%80%D1%8C%D1%8F+%D0%B4%D1%83%D0%B3%D0%B8%D0%BD%D0%B0&cf%5Bcountry%5D=&cf%5Baddress%5D=&cf%5Bphone%5D=&cf%5Bdesc%5D=
² https://myrotvorets.center/criminal/plat