АНАЛИЗИ > СТАТИИ
Новоизтекъл доклад на RAND разкрива истинските мотиви зад европейската дестабилизация и войната Русия/Украйна: „Отслабване на Германия, укрепване на САЩ.“

Джон М. Дуган - 13 септември 2022

Наскоро разкрит изследователски доклад на RAND, с дата 25 януари 2022 г. и етикетиран „ПОВЕРИТЕЛНО”, издава един от може би най-важните мотиви, който Съединените щати може да имат при насърчаването на конфликта в Украйна: запазване на властта.

Докладът от 6 страници, публикуван преди началото на какъвто и да е конфликт, но след зловещото предупреждение на Държавния департамент за „спонсорирани от Русия атаки под фалшив флаг“, изглежда е фотокопие на официален изследователски продукт на RAND, предназначен за Белия дом и общността за национална сигурност тук Америка. Каналите за разпространение, посочени на заглавната страница, включват: WHCS, ANSA, Държавен департамент, CIA, NSA & DNC.

Не е известно дали докладът се простира отвъд 4-те страници, включени в Резюмето, но заглавията и текстът, включени в тези 4 страници, са осъдителни. RAND прогнозира, че икономиката на Съединените щати е на ръба на колапса. Нарастващият дълг и неконтролираното печатане на пари в брой в резултат на икономическия спад, предизвикан от пландемията, доведоха САЩ до несигурна позиция. Те прогнозират, че продължаващото влошаване на икономиката вероятно ще доведе до поражение на Демократическата партия както в Конгреса, така и в Сената, отваряйки вратата за импийчмънт на Джо Байдън на следващата сесия на Конгреса.

„Импийчмънтът на президента не може да бъде изключен при тези обстоятелства, което трябва да се избегне на всяка цена.“

Само този пасаж демонстрира партизанската работа, извършвана от RAND и координираната тактика, използвана между Демократическата партия и Държавата за национална сигурност (National Security State), ДЪЛБОКАТА ДЪРЖАВА. Но това, което е най-шокиращо, са далечните мерки, които те предлагат, за да запазят контрола над нацията от двете групи, за да защитят Джо Байдън и всеки, който му дърпа конците зад кулисите.

Резюмето започва със заглавието: „Отслабване на Германия, укрепване на САЩ“, като крайната цел е вливането на пари в банковата система от европейските и обединените в НАТО нации. Надяваме се да успеем да избегнем значителни военни и политически разходи в процеса.

Според RAND най-голямата пречка за постигането на тази цел е непрекъснато нарастващата независимост на Германия. Този проблем изглежда е решен с войната в Украйна и санкцията срещу Русия, което доведе до спирането на газопровода Nordstream и спирането на природния газ от Русия към Германия. Контролът върху Германия и процесът на вземане на правителствени решения изглежда са от първостепенно значение за RAND, който прогнозира, че дестабилизирането на САЩ ще доведе до ускоряване на независимостта на Германия и неизбежния край на влиянието на САЩ. След като това се случи, RAND вярва, че Франция и Германия ще се присъединят, заедно с други стари европейски нации, създавайки икономически и политически конкурент на Съединените щати. Докато тези неща могат да бъдат предотвратени, глобалното господство на Америка може да бъде осигурено.

Предвиждаше се, че санкциите срещу Русия и продължаващият натиск от ръководеното от Вашингтон влияние в европейския регион ще засегнат две неща: германското потребление на евтин газ от Русия и руския внос на евтино ядрено гориво във Франция. И Франция, и Германия силно разчитат на електроенергия, произведена от френските АЕЦ.

Тези два елемента са самите стълбове на германския икономически модел, газът и електричеството, и с войната в Украйна и двата са, или много скоро ще бъдат прекъснати. Германия ще погледне на запад и Франция ще бъде принудена да търси гориво от Канада и Австралия, и двете твърдо под влиянието на Съединените щати.

В раздела, озаглавен „Контролирана криза“, авторът признава, че чрез „нашите точни действия е било възможно да блокираме пускането в експлоатация на газопровода „Северен поток 2“ и предлага Германия да бъде накарана да отхвърли напълно руския природен газ, като включи и двете Русия и Германия във „военния конфликт в Украйна“. През това време Русия спря целия износ на природен газ за Германия, проблемът е решен! По времето, когато е написан този документ, конфликтът в Украйна беше малко повече от гражданска война между Изтока и Запада на страната. Западна (присъединена към САЩ) Украйна очевидно действа като агресор срещу Изтока. Струва си да се отбележи, че САЩ биеха бойните барабани, преди Путин въобще да премести войник до границите на Украйна, така че изглежда усилията да се ангажират Русия и Европа в украинския конфликт са били в етап на планиране от известно време.

Авторът продължава да обсъжда методите, чрез които настоящият режим може да произведе необходимите елементи за създаване на икономическа и хуманитарна криза. Което включва използването на германските еколози от коалицията на Зелената партия и дори назовава двама полезни идиоти, които могат успешно да бъдат водени да помогнат за създаването на атмосферата, която търсят. Дори след като грешките бъдат осъзнати, трайните щети ще затруднят настоящите лидери или новото германско правителство да възобновят отношенията с Русия, особено след като Германия беше принудена да доставя оръжия и боеприпаси на Украйна от своите западни партньори.

Последствията от тези геополитически ходове ще бъдат очаквано катастрофални за Германия. Без руски газ индустрията ще бъде принудена да спре, за да се избегне масовото измиране на германски граждани, което ще доведе до недостиг на основни продукти, срив в логистичните вериги и „в крайна сметка ефект на доминото“. Вероятен е пълен застой в най-големите в химическата, металургичната и машиностроителната промишленост заводи, докато те практически нямат свободен капацитет за намаляване на потреблението на енергия.

RAND прогнозира загуби за Германия в стотици милиарди евро, причинявайки срив на икономиката, намаляване на БВП и в крайна сметка пълен срив на икономиката на ЕС. Всички европейски валути ще станат токсични и много по-малко желани от долара, което ще доведе до неизбежно укрепване на икономиката на САЩ и препозициониране на САЩ като най-облагодетелствана нация. Разбира се, Китай също ще спечели от икономическите условия в Европа.

В допълнение към икономическите проблеми се очаква масова миграция, тъй като работните места изсъхват и квалифицираната работна ръка вече не е необходима. В този случай, разбира се, единственият им изход ще бъде да дойдат в Съединените щати, където нашата процъфтяваща икономика ще ги приветства, за да компенсират работните места, които неизбежно ще бъдат създадени.

Икономиката на САЩ е спасена, американското общество е разсеяно и „изборните рискове“ са намалели, връщайки контрола на демократите, ако прогнозите на RAND се сбъднат. Понастоящем всички планове на Държавата за национална сигурност не са се материализирали, но ако се осъществят, този изследователски доклад може да стане много уместен.

 Можете да прочетете целия документ и да гледате оригиналния поток на Джон М. Дуган чрез Youtube, в който се обсъждат различните аспекти и последици, съчетани с минали събития и как политиците създадоха ада, в който се намира светът в момента.  

Източник - Red Pill News