АНАЛИЗИ > КОМЕНТАРИ
Защо, държаво, не дадеш тези пари на биологичните родители?!

Стела Банкова - 06 май 2023

ЯВЛЕНИЕТО, наречено „приемни родители“ е нелицеприятна последица от неистовия стремеж на безродните ни политици да рушат и атакуват устоите на българското семейство.

Другото име на явлението „приемни родители“ е невидим за обществото бизнес между социални служби, впуснали се да издирват деца за отлъчване от семействата им и безкритично включени в играта кандидат приемни родители и още по-невидими помагачи.

Впрочем, думата „бизнес“ е употребена съвсем на място. Държавата като съучастник, заедно със социалните служби дава доста щедри суми, за да бъде отнето дете на семейство в затруднение и хоп ! – появяват се приемни родители, вече добре заплатени и поемат чуждото дете.

Така държавата си измива ръцете. И хич не е важно, че никой не знае какво става с тези деца в новите семейства, има ли злоупотреби, чувстват ли се децата безпомощни и беззащитни в новите си семейства.

Защо, държаво, не дадеш тези пари на биологичните родители в затруднено положение, за да подпомогнеш отглеждането на децата.

А тези дни, ни в клин, ни в ръкав представителна група на т. нар. приемни родители се намери на балкона в пленарната зала на парламента, официално поканена от депутатите. Това са същите депутати, които по нареждане на чудовището ЕС ще узаконят мракобесната Истанбулска конвенция, зле прикрита зад Закона срещу домашното насилие.

В името на обективността отбелязваме, че има драстични случаи, в които наистина се налага извеждането на деца от семействата им.

Източник - Фейсбук