АНАЛИЗИ > КОМЕНТАРИ
Кратка информация за политиката и войната за 30 юни 2023 г.

Николай Витанов - 30 юни 2023

Всичко си върви според прогнозите – българската политика, войната и крякането на юрдечетата. Българската политика: На сцената – Кукленото шоу, чакаме бюджета. Чакаме и сценката около избора на управител на БНБ. Сценката с фашизма почна да заглъхва. Май се чуха думите ми за звера с големите нокти. И ето ви още нещо от звера, което е показатено за аматьорщината на пропагандата у нас:

….Широките народни маси не се състоят от философи. Именно за масите вярата често е единствената основа на моралното отношение. Различните заместители не са се оказали толкова успешни от гледна точка на резултатите, че да могат да се разглеждат като полезен заместител на предишните религиозни вероизповедания. Но ако религиозната доктрина и вяра наистина трябва да обхванат широките маси, безусловният авторитет на съдържанието на тази вяра е основата на всяка ефикасност….

В народните маси трябвада се набива вяра и тази вяра трябва да има статус на религиозна доктрина. И това се прави, като непрекъснато им се подхвърлят голи куки. За да е успешно обаче, трябва да има безусловн авторитет на съдържанието на голите куки. А то няма. Затова и вярата е калпава и пропагандата не хваща дикиш.

Сега, демократчета мои недоучени, юрдечета, я да ви изпитам, познавате ли противника? От кого е горният цитат? Кой ви показва, че пропагандата ви е некадърна? В чии нокти хвърляте народа, водени от глупостта си?

Фашизмът е сериозно явление и трябва много да се внимава с него, а не да си правите аху-иху из Кукленото шоу. Зад кулисите – кланови битки и хвърчене на глави. Върви битката за регулаторите. Очаква се там да хвърчат глави. Лято е, и главохвърченето се очаква да намалее, само за да се възобнови с нова сила наесен. Както знаете, клановете може и да се бият, но безотговорнаста им е колективна, а регресът се представя като прогрес.

За да хване дикиш голата кука за прогреса може да легализираме наркотиците например. Траекторията е очартана – не само към ноктите на звера, но и към устата му.

Следва войната. Да видим ориентацията на някои елементарни вектори. Ориентация в Украйна: продължаване на войната – 1, спиране на войната – 0. Тия, които държат Украйна на системи: продължаване на войната -1 , спиране на войната 0. Както се казва: на украинците натовската техника им е без пари. За НАТО украинското пушечно месо е без пари. Интереса е в една посока – продължаване на войната, Съюзът е здрав.

При руснаците: продължаване на войната – 1, спиране на войната – 0. Съботните събития не бутнаха тоя вектор, попремести се един друг: колко твърдо да действат руснаците във войната. Измести се леко по посока на по-голяма твърдост на действията. Войната си върви според прогнозата. Днес е ден 50 от Големият юруш. Ден 19-ти от втория месец. Проверка на юруша за запек – очаквано наваксване на заетата територия от украинската армия за втория месец – 209 квадратни километра. Има някакво придвижване, поне така твърди украинската страна. Но не са 209 квадратни километра. Следователно Големият юруш още е в запек. Не е пробита дори първата руска отбранителна линия. Оправдава се прогнозата ми, че когато системата „Таракан“ срещне плътни отбранителни линии, тя гърми. Ето, пред очите ви е, гледайте – гърми. Ориентациите на векторите ги виждате. И по-сложните вектори са така ориентирани, че се очаква динамиката да е по посока на продължаване на Големия юруш. Очаква се Голям напън за отпецване на Големия юруш. Очаква се кръвта да почне да се лее като река. Причина – идва среща на НАТО, а първите руски отбранителни линии не са пробити. Има да се наваксват квадратни километри от първия месец на юруша. Трябва да се рапортуват резултати иначе системите могат да бъдат спрени. Срещата на НАТО е тъкмо на края на втория месец на Големия юруш. Тоест, очакванията за загубите на украинската армия се очакват да бъдат изпълнени и преизпълнени. А те са – за 2 месеца – 60 000 човека безвъзвратни загуби за украинската армия, 300 загубени танка, 300 загубени оръдия, 600 загубени бронирани машини. Руски загуби – 3 пъти по-малко в техника, над 5 пъти по-малко в жива сила.

Юрдеците крякят като разпрани колко лош и грозен е Витанов. Защо, БЕ, юрдечета мои, защо крякате? Направена ви беше прогнозата за Голям юруш със запек през първия месец на юруша много преди Големият юруш да почне. Ето ви го – Голям юруш със запек на юруша през първия месец. Прогнозата си има и количествена част и тя ви казва какви ще са украинските и руските загуби месец по месец. Ето ви я – изпълнява се. А я да попитам – къде беше вашата прогноза за Големия юруш и количествената прогноза за загубите? Няма. Що няма? Ами той Юрдек дьо Булгар – не прогнозист, Юрдек дьо Булгар – рецензент. Той нищо не отбира, ама му дай да рецензира. Седи си в локвата и кряка рецензии за постиженията на другите. Това му е начина да го забележат. Забелязвам ви, юрдечета мои, забелязвам ви. Специално върху вас си отработвам част от технологията за контрол на социални групи. Чакаме Големият напън, който да отпуши Големия запек. Чакаме най-сетне първата отбранителна линия на руснаците да бъде пробита. На 11 юли свършва вторият месец на Големия юруш. Тогава е и срещата на НАТО. Трябва да се рапортуват успехи. Следователно – чакаме щурмове на пушечното месо. Наклонът на вектора е даден – трябва да се отслабва Русия. За целта хвърляме безплатното украинско пушечно месо. Като свърши, ще гледаме да набавим друго.

Между другото – готови ли са речите за дълга, за защитата на европейските ценности и за необходимостта от хвърляне на пушечно месо на фронта. Гответе ги, че американската армия няма да бъде хвърлена в Украйна. Каза ви се от най-високо господарско място. Очаквана промяна в ситуацията – няма. Големият юруш се очаква да си върви според прогнозата. Има още две седмици до края на втория месец на юруша. Ако ще има напън за преодоляване на запека, трябва да е скоро. Защото запорожката месомелачка работи на големи обороти. Пропагандата си върви както и досега – аматьорски и нескопосано. Юрушът не върви, пушечното месо полека почва да се изчерпва – почнахме пълна мобилизация. Писал съм ви – с тези темпове на утилизация има пушечно месо за оше една година, но към края на настояшата година ще почне да се чувства недостиг и тогава ще почнат исканията за изпращане на пушечно месо (от санитарния кордон) и ще почнат да се четат речите за дълга, съдбата и прочие.

И не чакайте друго – военният министър си призна, че поне 6 години е работил за украинците и каза нещо много интересно – не е получавал украински гривни затова. Интересно, интересно, а какво ли е получавал? Туй конфликта на интереси за нищо го нямаме в тая държава. Ама карай да върви, нали векторът е наведен накъдето трябва, с демокрацията ще направим необходимите компромиси, за да върви работата, тоест магарето да продължи да облайва тиранозавъра с магарешки акцент.

И тъй животът си върви. Отдавна ви е прогнозирано, че нещата ще се развиват по Великата доктрина. А тя е, Намери глупак, който да ти реализира интересите за собствена сметка. Технологично това става така: Намираш глупака, като го създаваш. Навеждаш ориентацията на вектора му по посока на реализацията на интересите ти. И го пускаш да действа. Пиеш си биричката и гледаш съответното Куклено шоу. Найс?

Добре, стига затова. Съвсем накрая, я да видим какво става с прогнозите за корона вируса. Прогноза – няма да има препълване на болниците. Валидност – вече 340 дни. Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 444 дни. 14 месеца са 425 дни, ей така да позапомните какво да очаквате от следващите, дето ще ви анализират и прогнозират следващата епидемия. Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука. Бях ви обещал весела изненада преди време. Почти е готова, очаквано време на стоварване на изненадата върху главите на мойте юрдечета – следващата седмица. Желая здраве и успехи и нека войната и вирусите да стоят далеч от вас.

Източник - Фейсбук