АНАЛИЗИ > КОМЕНТАРИ
Посещението на Зеленски – пълна информационна десуверенизация на България

Владислав Наков - 07 юли 2023

Фактът, че България все повече губи суверенитета си е отдавна известен на всички. Днес обаче наблюдавам нов феномен – информационна десуверенизация!Това е, когато определена държава, в стремежа си да демонстрира лоялност и близост до големите играчи в световната политика, формално имитира дневния ред на обществото, възприет от “големите партньори“, без да се променя по никакъв начин или да отразява реалните настроения на суверена.

Това се случи днес с посещението на Зеленски в София. Пълна информационна десуверенизация. Всички социолози казват, че болшинството от българите не подкрепят Украйна, не искат страната да дава оръжие, искат мирни преговори,…

Очевдини са и настроенията на обществото в социалните мрежи. Властта и основните медии обаче знаят всичко това много добре, затова и Зеленски не посети парламента, за да не изложим пред чужденците като не се покажем като големи евроатлантици с възможните реакции там на Възраждане и БСП.

Цял ден управляващите, със съдействието на медиите, създават усещането за евроатлантическия катарзис на България. Заливат ни с гръмки заглавия: “Зеленски легитимира България на международната сцена”, “България се върна на дипломатическата карта” и т.н.

Всякакви автентични прояви на суверена, които са в разрез с евроатлантизма, бяха пресечени!

Така управляващата коалиция, в синергия с медиите, успя да представи обществото в България, пред партньорите, като 100% евроатлантическо, но само на информационния терен, имитирайки всичко, което същите тези партньори искат да виждат в България, а реалното положение си остава такова, каквото всички го знаем.

Източник - Фейсбук