АНАЛИЗИ > КОМЕНТАРИ
Гледа ли някой от политиците ни стратегически на случващото се по света?

Зорница Илиева - 08 юли 2023

Рюте падна от власт в Нидерландия. Преди него същото стана с правителството в Хелзинки. Казват, че и Санчес в Мадрид е тръгнал по този път. В Братислава очакват Фицо да се върне на власт през есента. Шолц се чуди как да оцелее с тази рецесия, която клати коалиционното му правителство. „Алтернатива за Германия” води в социологическите проучвания пред неговата социал-демократическа партия.

В Лондон управлява етнически индус, в Шотландия – пакистанец, а в Германия някакъв град си избрал за кмет сириец. Той пък дошъл през 2015г. като бежанец. Франция бе на прага на граждански война с бунтове из цялата страна на главно мюсюлмани, 2-3-то поколение и нови. Какво става? Това са само малко от примерите.

Изобщо да не говорим за Задокеания. Там те си знаят, ама Европа нали си е нашата? Вече й се каза чрез Байдън, че Киев няма да влиза в НАТО, защото на САЩ не им се воюва с Русия. Защо тогава нашите и някои в Брюксел се пънат с ястребски позиции и наливат вода в мелницата на Лондон, Варшава и балтийските страни? Те кога са били исторически наши съюзници и са ни подкрепяли?

Българите още помнят бомбардировките, безсмислени, през Втората световна. София е като през 1939 г., когато някои са избрали да вземем страната на Оста, но срещу обещания да си върнем в границите старите земи, т.е. поне Македония, ако не и Беломорието. Взимането на страна е станало отново чрез противопоставяне, призиви за неутралитет, натиск от другите външни сили, но накрая цялото НС е ръкопляскало. Като днес. Всички са атлантици и не гледат по-далече от носа си. Дори и носовете им да са като на Пинокио. Кой гледа стратегически на случващото се по света? Какво ги интересува, те са за малко. После на Запад все ще им се намери място. Ние да му мислим.

Ами мислете.

Източник - Фейсбук