АНАЛИЗИ > КОМЕНТАРИ
В ход е ПРЕВРАТ, екзотично осъществяван, чрез УЗУРПИРАНЕ ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ НА ПРАВОМОЩИЯ ЗА СЪЩНОСТНИ ИЗМЕНЕНИЯ В КОНСТИТУЦИЯТА

проф. Георги Генов - 05 октомври 2023

Не сме първите – парламентът на Италия, 1922, връчва властта на Мусолини, парламентът на Германия, 1933, връчва властта на Хитлер; впоследствие и двамата ускорено узурпират правомощия.

1/ При наС – в Правовата държава (!), смешният по състав, персонални компетенции и зависимости парламент е готов да приеме промени, с които изпълнителната власт (ДЪРЖАВНО-УПРАВЛЕНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – министерски съвет, министерства, агенции, служби, областни управи, общински съвети, кметове) ще е ВЪОБЩЕ БЕЗ-КОНТРОЛНА (И НЕНАКАЗУЕМА), т.е. поемат каквито си искат правомощия, упражнявани както си искат (или както им заръчат).

2/ Лицето А, родено в държава Х,, отслужило вероятно в армията на Х, положило клетва да служи на държавата Х, обвързаности от разнообразен характер към институции на държавата Х, впоследствие сдобило се с българско гражданство, ще може да е президент, министър, депутат и пр. и пр. (хипотезата е за съвпадение на интересите на държава Х с интересите на България?). Даже не се предвижда да може да се изяснява разбираемо на български език.

То, не че нещо подобно, неофициално не се случва, ама чак пък!

3/ На МС се гласува недоверие, НС не успява да избере нов състав, съответно МС в стария състав спокойничко продължава да управлява като един вид служебен – ама и да организира избори, и „ала-бала“, да ги спечели. И така, както се пееше „…до края на света!“. Кеф! Как да не станеш политик!

4/ Прокуратурата, децентрализирана, се подчинява на изпълнителната власт; всъщност вече НЯМА ДА ИМА РАЗДЕЛЕНИЕ НА ВЛАСТИТЕ – властта ще една и само една. Цивилизован, в юридическа опаковка, мирен преход към нов политически режим, форма на управление и пр. и пр. – ПРЕВРАТ!

Лошо стана, че споменах Мусолини и Хитлер, щото още преди т.нар. расови закони те забраняват опозицията, поставят под контрол СМИ, въобще задраскват човешките права от съзнанието и говора си.

Все някак ще се преживее, ЕС и НАТО нямат принципни възражения, защото те не се намесват във вътрешните ни работи.

Клакьорите са готови! У нас всичко става по български, и винаги е в изпълнение на най-добри намерения!!!

профГеорги Генов, преподавател в катедра „Международни отношения“ в УНСС

Източник - Фейсбук