АНАЛИЗИ > КОМЕНТАРИ
И си помислих, а какво щеше да бъде, ако всички тия невъобразими пари отиваха за нещо смислено? И не можах да си го представя

д-р Владимир Тупавичаров - 13 октомври 2023

Петък, санитарен полуден. Кво като е петък тринайсти, пак е по – добре от кой да е поонеделник.

Докато в Израел кротко си празнуваха рожденияден на Путин се случи беда, Хамас нападнаха по въздух и суша, почти Пърл Харбър. Много жертви, напълно безсмислени. Цивилни хора, жени, деца, старци, убивани с фанатична ярост и нечовешка кръвожадност. Нападателите бяха отлично подготвени и въоръжени. Откъде имат американско оръжие? От „Зрънчо“!

С това не намеквам, че житната сделка се е ползвала за контрабанда на оръжие. Биби Натаняху е бесен, обеща, че ще ги къпе в огън и кръв и сигурно ще го направи. Каква е целта?

Първо, тези хора ще се превърнат в мъченици за своите, второ ще обединят исляма под знамената си и трето, светът отново живее в страх.

Тероризмът се върна на сцената и напълно измести позавяхващото шоу на зеления палячо….

Жопез Варел сутринта след нападението беше още снощен и вика, спирам помощите за Палестина. Къде обед явно ковна некоя биричка и потавряса, та реши, че само ще ги ревизира. Привечер си мина на твърдо и омекна – увеличаваме ги! Прави са хората по видинско – пияница и к-ва лоши нема. Море нема, кви боклуци има от пияниците!

Урсула се изказа в характерния шампионски стил – напълно подкрепяме Израел. Представителката на Ирландия в Европарламента Клер Дейли, вика алоу, онази, не съм те нито избирала, нито упълномощила, къде ме буташ у чушките? Я да млъкваш! Не цитирам буквално, но смисълът беше този. Ирландците са са чувствителни на темата, щото ядат същия бахур.

Некакъв еврокомисар писал писмо на Илон Мъск да му заповеда, да изтрие всякакви снимки за Палестина. Някаква писарушка се побъркала от скука и си рекла, чекай да сплашим Мъск, кво се е разпищолил! Нема да я бъде тая стурктура, немаа … А идеята беше добра, обща Европа, мир, дружба, дъвки и дънки. Той и социализмът беше отлична идея, но пак дойдоха писуршките.

Шолц все повече се напъва да прилича на Шикългрубер и все повече заприличва на Швейк. След изборите догодина плаче мамата, щото шансове за вътре нема. За вътре у Бундестага говориме, за вътре у кафеза е готов, още текат дела за кражба, докато е бил кмет. Дано си опичат акълите, щото само в най – големия турски град – Берлин, палестинската диаспора е 50 000 души, а в Европа гостуват общо около 30 млн. мюсюлмани. Дори премиерът на Шотландия е палестинец, баба му и дядо му са от Палестина. И ако с простотията си обединят мюсюлманския свят под знамената на джихада, прощай Григорий!

Какво, ще излезем насреща им под знамената на дъгата и ще правим любов, а не война? Не щъ!

Башка в региона се произвежда около 40% от световния нефт. Храните не растат у складовете на магазините, карат ги до там с камиони, а аз ТИР на батерии още не съм видел…. Краварите закараха в Средиземно море една авионосна група, карат и втора. По кого се канят да пращат палубната авиация, кого плашат, хич не можем да стоплим? Това е Близкият изток, никой от никого не се бои, захапват ханджарите, вдигат ятаганите и се мяткат в името на Аллаха. Помня, че караха самолетоносачи и до Северна Корея и резултатът не беше потресаващ.

А докато оправят цял свят, въте в самата Кравария набира голям цирей. От движението BLM изказаха твърда подкрепа за Палестина. Помните ли ги, ония дето им целуваха обувките да им искат прошка за робството, Папата и той целува, явно не е гнуслив, даже гали Буци по необятната тиква. И те рекоха, прошката си е прошка, ама ще трябва и някой лев. И сметнаха такава сума, че три пъти да продадат Америка не могат да я съберат. Па има и мексиканци, китайци, даже малко индианци. Като поръсиш тая манджа с наркотици, става муци кокоро. Ама иначе тръгнали свят да управляват!

Дедо излезе за малко от комата и вика, видах снимки как палестинците режат глави на деца. От Белия дом скочиха не бе, не сме виждали такива снимки. Е как да не сте, я питайте нашия Тагарчук!

Що за дебили? Евреите и така са бесни, нема нужда да ги подгревате допълнително. Хем си мисля, че са прави да са яростни заради погубените си близки, хем ми е жал и за палестинчетата. Защото гледах и техните ужасени очички, иди им обясни, че това е политика.

Какъв свят сме създали, в който деца да гледат по тоя начин? За всякакви деца говоря, за всяко мъничко човече. Гледах снимка на африканче, правена преди много години. То завалийката като топлийка, само рагу и зъби, заболо главица в земята, а на две метра кацнал лешояд, чака. Авторът на снимката взел милион награди, Пулицър – Мулицър. Един ден му звъннал телефона и мъжки глас го попитал, а какво стана с детето от снимката? Фотографът отвърнал, не знам, бързах за полета си. Гласът от телефона казал, значи в този ден там е имало два лешояда, но единият е бил с камера. И човекът се замислил, а след една година се самоубил, на трийсет и няколко години. За детето се изяснило, че в този ден успяло да стигне до пункт за раздаване на храна, но след 14 гдини починало от малария. Не запомних имена, но случката няма да забравя. И си помислих, а какво щеше да бъде, ако всички тия невъобразими пари отиваха за нещо смислено? И не можах да си го представя….

Родните поплювковци заеха любимата поза, дето на виждаш кой е зад теб. Накратко – руснаците са виновни и са дали трофейно оръжие на терористите. А ние няма ли да дадем нещичко на Израел, от гол тумбак чифте пищови? Па да натоварим Паситата и Лорката на трабантчето, та право там – историческата Родина е в опасност. Дето се вика, богатий с парите, бедний с труда. Нема да мръднат тия тарикати, да не са луди!…

Кметската кампания върви вяло. Тия дни минавах покрай Сточна гара, уплаши ми се окото. Километри ограда облепени с плаката на Хъкмъкян, ама един такъв огромен и се блещи право в мен. Идеше ми да скоча от колата, ама щяха да пострадат невинни, само си попищях малко….

Между Финландия и Естония се спука тръбата на газопровода. Мъничък, петдесетина километра, ама даде фира. Столтенберг вика, ние вече си пазиме комуникациите. Е кво пазихте? Оня ден Путин разправяше на някакъв енергитически форум, че едната тръба на Северен поток 2 си бачка, само трябва малко да му се помолят. И без това, вика, пак нашия газ купувате, ама втечнен и през Турция. И веднага се спука това чревце, просто изумителен късмет!...

Избутахме и тая седмица. Тегаво беше, но съм оптимист, хем не съм пил. Ироничното е, че разчитам на военните. Политиците определено нямат акъл. От нас се иска да запазим здрав разум и да не се дърляме за глупости, другото ще се оправи. Айде сега по машините, а довечера наздраве!

Източник - Фейсбук