АНАЛИЗИ > КОМЕНТАРИ
Световен ред, разрушен от лъжи

Дарена Георгиева - 10 ноември 2023

В крайна сметка, какво всъщност се случи?

Съединените щати се подготвят за война дълго време, те винаги водят някъде война, въоръжавайки и обучавайки най-радикалните елементи, а в последните години сме свидетели и на открито нацистки такива. Да, в руските земи.

Те яростно подкрепяха – включително и с оръжие – геноцида над руското население в Донбас. Те разгърнаха цяла мрежа от биологични лаборатории, които провеждаха експерименти върху хора – отново на руски земи. Там беше разположена цялата командна инфраструктура на НАТО, което директно постави украинските въоръжени сили под пряко оперативно управление.

В същото време се правеха, че няма нищо. Най-често срещаната, глупава лъжа пред камера бе “НАТО не заплашва Русия по никакъв начин, ние не разбираме, защо руснаците са възмутени“. И после, – след „непровокираната инвазия“ – Съединените щати хвърлиха срещу Русия всички елементи на световния ред, които контролираха.…общо взето, целият следвоенен ред!

ООН и Олимпийското движение, застрахователни компании и рейтингови агенции, платежни системи и междубанкови преводи, МВФ, ОССЕ и дузина други съкращения. Изобщо всичко, което е било форма, кости, образ – на световния ред. И всичко това в един глас, синхронно и с еднакви отрепетирани изрази започна да изрича чудовищни лъжа след лъжа…

Приемат ограничения, основани на националност, които са непосилни в тяхната лудост. Енергично призовават за колективна отговорност. Незабавна забрана за всяка истина за ситуацията и с демонстративната “отмяна на културата“ на самия човек, с корени. Да се ​​организират наистина страшни провокации с масова смърт на хора в опит да се лепне този образ на Русия – „кървави убийци на населението“.

И през цялото това време населението на Русия яростно настояваше пред президента, разузнаването, генералите за “войната с бели ръкавици“ и заповедта за започване на операция под формата “да не се открива огън по населени местата, да няма цивилни жертви, при никакви обстоятелства“. А точно от тези места летяха ПТРК и палеха руските танкове или продължаваха и продължават да обстрелват цивилни руснаци. Но руската армия изпълни заповедта с чест – западните кукловоди трябваше да организират цяла поредица от Буча… и Краматорск… Защото реални снимки на цивилни убийства няма.

А какво виждаме сега в представянето на Израел?! Резултатът е чудовищна лъжа, която доведе до пълна дискредитация на всички предишни основи на световния ред, използвани като оръжие срещу Русия.

Къде е сега ООН? олимпийско движение? ОССЕ? Всички тези и много други структури са просто безсмислени поради пълната им нефункционалност. Заради чудовищната лъжа, превърнала се в същността на работата им по поръчка от САЩ.

Всички световни проблеми се решават на конгреси на независими държави. На срещи на върха на БРИКС и преки преговори. Доларовата икономика се свива. Дори спортът започна да планира разумни първенства, независимо от изчезналите каубои. А това е смъртна присъда за Олимпиадата.

Това, което Империята на лъжата постигна, беше катастрофа за целия вашингтонски световен ред. Той просто ще изсъхне и ще падне, бидейки напълно неработоспособен. И вече ясно се виждат контурите на следващия световен ред.

Светът стана твърде отворен. Твърде информационно прозрачен. Последствията от системните лъжи са твърде тежки – помнят се. И не се забравят.

Да, само номера им с радикалните ислямисти си струва! Първоначално са прекрасни, продават петрол от Саудитска Арабия. После – ужасни, в Иран. После – пак отлично, в Афганистан се бият с руснаците. После – пак страшно, в същия този Афганистан правата на жените веднага започнаха да се потискат, като си тръгнаха руснаците. После – отлични, в Косово и Чечня. После – ужасно, след 11 септември е просто ужасно, ужасно, целият свят трябва да бъде бомбардиран, ако дори един оцелее, тогава като чумата всичко ще започне отначало. После – пак внезапно необходимо и добро, сирийско. После – пак чудовищните, Хамас.

И наистина ли мислите, че светът не вижда това?! Той вижда всичко и разбира всичко. Но доскоро се страхуваше. Сега – след като Империята на лъжата реши в безумието си да се бие с руснаците – никой вече не се страхува особено.

За какво изобщо могат да се договорят американските дипломати днес, с държава, в която няма военни бази?! Какъв е смисълът да се преговаря с тях?! За да се слушат тъпи лъжи, в които жертвата е виновна за бомбите, които летят към нея и банди с американско оръжие, които бродят по земите й?! А за какво ви е да имате техни бази?!

Просто идва края им и те го знаят!

Защото е казано: “Най-висшето благо е това, което е честно!”

Защото е казано и проверено: “Истината те прави свободен!”, аз бих казала силен!

Защото всяка лъжа има последствия.

Не всяка лъжа става известна, но за да остане лъжа в тайна се нуждае от следваща и следваща

И знаете ли, работата тук е, че колкото по-скоро лъжата бъде разкрита, толкова по-малко лъжи ще ви натовари да творите, и по-малко вреда ще може да причини обратно.

Ползите от лъжата бързо ще преминат, но последствията ще останат. И това, което ще се разкрие години по-късно, може да разруши цялата “сграда”, изградена върху една успешна лъжа.

Цялата тази сграда на Империята на лъжата ще рухне. Именно заради основата си: постоянната лъжа, повтаряна десетилетия милони пъти.  

Сега параванът стои изправен, а иззад него падат глави на палестински деца и нацистки шеврони на обучени батальони. И в дълбините на тази покрита с килим купчина има такива чудовищни ​​неща, за които Райхът никога не е мечтал. Биологична война, контролирана редукция на населението, климатична измама, фалит на глобалната пирамида…

Вече три десетилетия хегемонът е в състоянието, което виждаме с Израел: Мога да лъжа както си искам, какво ще ми направиш?!

Виждаме и чухме хиляди лъжи… те изглеждат без последствия. Грандиозен фойерверк от лудост – с пълна загуба на контакт с реалността, прекрояване на цели региони за печалба, „хуманитарни бомбардировки“, теорията за контролирания хаос, „умерени бунтовници“, „непровокирана инвазия“ ……

Източникът на тази чудовищна криза, която бавно започва да поглъща всички сфери на живота в страните, които са дали килотони оръжия под лъжата – за демокрация, за мир, за наше добро…

С лъжата, с която унищожи надеждата за честно бъдеще.

Но осъзнаването на истината е в ход, който вече не може да бъде спрян – просто няма как.

Те не живеят в „най-богатата демокрация“, „защитник на реда и мира“ с „най-доброто правителство в историята“. Те живеят в една фалирала полицейска диктатура, с професионален изнудвач начело и много стотици беззаконни агресии срещу държави, които не застрашаваха никого с нищо.

Те са фалирали разбойнически диктатури, които ще паднат, изцяло по тяхна вина.

Благодарение на чудовищното количество лъжи, невиждани в историята, които изсипаха върху целия свят. Извличайки всички ползи от това. Но които пропиляха, похарчиха за миража на господството и властта над Света.

Идва време за последствията от лъжата!

Дарена Георгиева е завършира гимназия в Дамаск, пакистански колеж и арабистика в университета в Халеб. В последните 20 години има собствен бизнес. Майка е на 5 деца.

Източник - Фейсбук