АНАЛИЗИ > СТАТИИ
Вземат решения, които ни водят директно към бездната!

Здравко Райков - 29 май 2024

Несменяемият партиен вожд и любимец на хиляди българи Бойко Борисов ни зарадва с ново изявление. Той ни осведоми, че по време на срещата си с американски конгресмени, дошли у нас за парламентарната асамблея на НАТО, лично им е заявил: ГЕРБ е тяхната опора в България! „По време на разговора уверих колегите конгресмени, че колкото по-силен е ГЕРБ, толкова по-категорични ще са гаранциите за евроатлантическата ориентация в отбрана, енергетиката и външната политика на България“, цитират медии думите на Борисов.

Истината е, че не само у нас, но и в Америка вожда на родните гербаджии и седесари е добре известен с великите си дела. Сега той разказва на американските си гости, че благодарение на волята и подкрепата на личната му партия, са приети съдбоносни решения на българския парламент през последните 9 месеца. На Украйна е оказана военна помощ, осигурени са пари за покупка на бойни машини „Страйкър“, за придобиване на самолети F-16, усъвършенствани са плановете за мобилизация на населението за нуждите на НАТО, военния бюджет е увеличен  и т.н.

Американските конгресмени несъмнено са били зарадвани от подробния отчет на родното величие. Борисов им е доказал, че партията му изцяло задоволява желанията на стоящите зад тях военно-промишлени и енергийни корпорации. А дали неговата политика защитава интересите на прекрасната ни Татковина е въпрос, който тях въобще не ги вълнува.

Горчивата истина е, че приетите решения в последния ни парламент  от ГЕРБ-СДС и останалите „партии на войната“  („Демократична България“, „Продължаваме промяната“ и ДПС)  са катастрофални за всички нас, простосмъртните българи. Все по-широкото въвличане на страната ни в конфликта в Украйна само увеличава непосредствено рисковете за националната ни сигурност. Покупката на бойни машини „Страйкър“ е не просто разхищение на милиарди наши, на данакоплатците, пари. То е и заплаха за живота на българските войници и офицери, които утре – не дай си Боже!, биха тръгнали с тях срещу потенциален противник. Не случайно американските военнослужеци, които имат личен опит от бойното им използване, ги наричат „капани на смъртта“. Като кибритени кутийки вече изгоряха  десетки бронетранспортьори Stryker, изпратени от САЩ на киевския режим. Руските бойци с лекота ги ликвидират веднага, щом те се появат в зоната на сраженията.

Публична тайна е, че  „партиите на войната“ на власт  у нас готвят  българската армия, а и младите българи, да воюват утре срещу един единствен „враг“: Русия! За това те не само осъществяват денонощно  чудовищна по размерите си манипулация за демонизиране на великата славянска държава. Но щедро харчат милиарди наши пари, за да пазаруват  американско въоръжение. И едва ли го правят безкористно: покупката на самолети F-16, подобно на тази на бронираните машини „Страйкър“, си е направо ръководство за всеки, който мечтае бързо да стане милионер  в долари. Тук също става дума за невероятна корупционна далавера: купува се нещо, което едва ли ще върши работа утре!

В това ни уверяват зачестяващите публикации на Запад за тези самолети, които скоро ще се появат и в небето на Украйна. Според западни експерти, боеспособността им срещу сериозен противник е твърде съмнителна. А пилотите, които ще летят на F-16 в Украйна не ги очаква нищо добро. Британският всекидневник The Evening Standard цитира високопоставени американски служители, които са убедени: F-16 няма да променят нищо, предвид мощта на руските военновъздушни сили и техните отбранителни системи. Оказва се, че струващи милиони долари самолети бързо ще бъдат ликвидирани, а това ще е пореден удар върху имиджа на Запада, пише The Evening Standard.

Руските въоръжения са създавани за борба и с тези самолети, заявява пред inews британският офицер Джъстин Кръмп. Според него много голям проблем за пилотите на F-16 са руските далекобойни ракети „въздух-въздух“.

На същото мнение е и Business Insider. Медията цитира подполковника от запаса Джон Баум, който е налетял на F-16 над 2300 часа. Според него появата на този самолет в Украйна ще е опасно най-вече за самия него. Той ще се изправи срещу ултрасъвременните системи за противовъздушна отбрана на Русия, като  С-400, модерните самолети Су-35 и МиГ-31, въоръжени с ракети и снабдени със силни радиолокационни системи.

Западните експерти, за разлика от измислени родни „евроатлантично“ ориентирани политици, са напълно наясно, за какво става дума. Руските самолети Су-35, Су-57 и МиГ-31 са въоръжени с най-модерни далекобойни ракети „въздух-въздух“  Р-37М. Те  летят на разстояние  над 300 км, което е  3.5 пъти повече от далекобойността на американските ракети AIM-120C-7, които носят F-16. Това означава, че руските самолети са в състояние да поразяват американските от разстояние напълно безопасно за тях. В тази ситуацияи единственият шанс на F-16 да оцелее е да избяга навреме – преди да бъде открит от руски самолет.

Ликвидирането на американските самолети в Украйна ще е неизбежно – точно, както това се случва вече с американските и на съюзниците им  танкове Leopard, Abrams, Stridsvagn 122,  бронираните машини M1150 ABV Shredder, M88A1 и много други. Но съдбата, която очаква F-16, които Запада скоро ще достави на киевския режим, ще е поредно доказателство и за безсмислието от тяхното купуване за нашата армия. Впрочем това едва ли е тайна за всички онези, които имат отношение към това решение – политици, генерали, журналисти, членове на евроатлантични клубове и съвети и др. Обяснимо е и защо точно за тях това е прекрасно решение – та нали благодарение на лобистите на американския военннопромишлен комплекс, то ги прави приказно богати!

На парламентарната асамблея на НАТО в София счетоводителят Димитър Главчев, кадър на ГЕРБ и настоящ служебен премиер, повтори решението на „партиите на войната“ у нас: да се подкрпя Украйна „толкова дълго, колкото е необходимо“! Независимо, че това ще гарантира единствено смъртта на стотици хиляди хора на украинския фронт. То може да забави, но няма да отмени неизбежната капитулация на свръх корумпирания, диктаторски режим на клоуна Зеленски, мандата на който изтече на 21 май т.г.

Решенията, с които толкова много се гордее любимият на немалко българи гербаджийски вожд, не просто ще увеличат опасността за националната ни сигурност. Те все повече ни приближават до война на нашия континент. За това свидетелства впрочем и абсолютно безумната деклерация да се позволи на Украйна да използва даваната и военна помощ за удари по военни цели на руска територия. Тя бе приета от парламентарната асамблея на НАТО в София. Това означава, че вероятността от ядрена война в Европа става все по-реална.

Проблемът е, че и у нас вече има поколения с право на глас, на които това нищо не говори. Те са в пълно неведение, че след нея на нашия континент  няма да има нищо живо, освен опустошена земя, залята от радиоактивни отпадъци… Няма да ги има дори и родните „демократи“, евроатлантици, глобалисти, соросоиди, либерали, фенове на нестандартни сексуални отношения. Те дори няма да могат да се радват на пачките, с които американските им господари щедро им се отблагодаряват за техния слугинаж. Но по всичко личи, че заради очевидния си дефицит на интелигентност и инфантилността си, те също не са  в състояние да осмислят  дори и тази простичка истина.

До идващите избори ние все още имаме възможност да се събудим от дрогата на „евроатлантичната“ пропаганда. И да се опитаме да спрем обезумелите „елити“ на партиите на войната в прекрасната ни Татковина, като ги изхвърлим от коридорите на властта.

Само тогава ние, децата и внуците ни, ще имаме шанс още дълго да се радваме на този прекрасен и доста луднал свят!

Източник - kreativen.bg