АНАЛИЗИ > КОМЕНТАРИ
НАИСТИНА? Либералните медии обвиняват изменението на климата за повишаването на застрахователните тарифи на жилищата

Майк ЛаЧанс - 14 юни 2024

Изменение на климата. Има ли нещо, което то не може да направи?

Според либералните медии Си Би Ес и Ен Би Си причината за рязкото покачване на цените на застраховките на жилищата е изменението на климата, а не инфлацията и Байдън икономиката.

Най-удивителното в тази история е, че тя е двойна печалба за левите. Тя освобождава Байдън от отговорност и в същото време популяризира изменението на климата.

Изглежда, че медиите на режима са се спрели на виновник за продължаващия скок на цените на жилищните застраховки, който не е свързан с Байдъномикса или инфлацията: изменението на климата. Си Би Ес и Ен Би Си направиха това веднага след като представиха розови доклади за инфлацията и изразиха надежда за едно-единствено намаление на лихвите през тази година.

Най-емблематичен за това отразяване е докладът на NBC, който определя изменението на климата като основен виновник за повишаването на разходите за закупуване на жилище:

Разходите за притежаване и поддържане на жилище са нараснали с 26% от 2020 г. насам. И застраховката на дома е основна част от тях. Тя е нараснала с 20%. Една от причините е изменението на климата. Миналата година в Съединените щати е имало рекордните 28 отделни метеорологични и климатични бедствия, които са стрували поне 1 милиард долара, а застрахователните компании са загубили пари в 16 щата. И сега много застрахователи се отказват от полиците си, като понякога напускат цели щати.

Телевизиите често вмъкват истории за високи разходи за живот зад репортажите за месечната среща на ФРС, докладите за индекса на потребителските цени и свързаните с тях решения за лихвените проценти. Това прави днешните репортажи от типа „скрий гаврата“ още по-интересни.

Дори ако някой вярва, че изменението на климата може да е причина за скока на разходите за притежание на жилище, остава фактът, че инфлацията е основният двигател – както видим, така и невидим.

Новини… Тук не става въпрос за изменението на климата:

Източник - Тhe gateway pundit